''PANČEVAČKA DIZELKA'' DEBITUJE U SUPERLIGI: Vatreno krštenje joj je pod ''Bagdalom''.

Novosti online

30. 07. 2023. u 10:04

U okviru prvog kola srpske Superlige, Napredak će dočekati Železničar iz Pančeva. Utakmice počinje u 18:55.

ПАНЧЕВАЧКА ДИЗЕЛКА ДЕБИТУЈЕ У СУПЕРЛИГИ: Ватрено крштење јој је под Багдалом.

FOTO: FK Železničar Pančevo

Napredak je prošle sezone igrao u plej-autu, ali nije imao prevelikih problema oko opstanka i završio je sezonu na devetom mestu.

U novu Kruševljani ulaze sa potpuno izmenjeim sastavom jer su preko leta napravili čak 24 igračke rotacije, 14 fudbalera je napustilo klub, dok je deset pojačalo redove domaćina.

Kruševljane ovog leta ne samo da je napustilo više od pola sastava, već su mnogi od njih bili i te kako važni za Napretkovu igru. Među njima su bili uvek pouzdani čuvar mreže Nemanja Petrić, kapiten Kerkez, majstor za prekide Nemanja Krstić, kao i najbolji strelci Bastajić i Šarić.

Pod ''Bagdalom'' će pokušati da ih odmene novoprdošlice poput Vladimira Bajića, Siniše Babića, Branislava Tomića, Slobodana Stanojlovića i biće zanimljivo videti kako će sve to šef struke Dejan Perišić ukomponovati.

Napredak nije imao baš dobre pripreme, jer je na pet odigranih utakmica ostvario samo jednu pobedu nad Naftom (3:0), a pored nje je uz remi doživeo i tri poraza.

Sa druge strane, Železničar će ove godine debitovati u Superligi Srbije i cilj ekipe iz Pančeva biće da opstane u eliti. 

Popularna ''dizelka'' je takođe bila veoma aktivna preko leta, dovela je 12 fudbalera koji su uglavnom nastupali u najjačem rangu srpskog fudbala, a možda najveću promena napravljena je na klupi. Ekipu je napustio Vladimir Gaćinović, a kormilo je preuzeo Predrag Rogan.

Najbintija vest za gosta je to što je preko leta uspeo da zadrži Darija Grgića u sastavu.  Mladi fudbaler je prošle sezone predvodio klub do promocije sa 13 pogodaka, a dovoljno o njegovim nastupima govori nadimak koji su mu navijači dodelili, ''Željin genije''.

Pored njega osovinu kluba čine bivši igrači večitih rivala, Marko Jovanovoić, Stefan Hajdin i novopridošlica, Voja Stanković.

Železničar je imao solidne pripreme, na pet utakmica je imao po dve pobede i remija uz jedan poraz, a mi verujemo da će danas doći barem do boda.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: X2 (kvota 1,83)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu - rat koji je u toku je doveo da se zbivanja iz tih država prate iz minuta u minut, uživo, a na svakih pet minuta pojavi se nova informacija koja izazove veliku pažnju. Sport je neodvojiv deo života, pa i tokom ratnih zbivanja, a upravo je jedna sportska vest rastužila ovog ponedeljka Ukrajince.

29. 04. 2024. u 14:24

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave