MARIBOROV CILJ JE PLASMAN U LIGU KONFERENCIJA: Gost sa Malte ne bi smeo da bude velika prepreka

V.M.

13. 07. 2023. u 08:50 >> 08:50

VEČERAS od 21.00 Maribor će na otvaranju sezone dočekati ekipu Birkirkare u prvom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija.

МАРИБОРОВ ЦИЉ ЈЕ ПЛАСМАН У ЛИГУ КОНФЕРЕНЦИЈА: Гост са Малте не би смео да буде велика препрека

FK Crvena zvezda

Oba tima su još u fazi priprema, prvenstva im počinju tek za par nedelja, tako da će biti interesantno videti ko se bolje pripremio u dosadašnjem toku predsezone.

Slovenački predstavnik je prošle sezone zauzeo treće mesto na tabeli sa 11 bodova zaostatka u odnosu na šampiona Olimpiju i tako se plasirao u kvalifikacije za Ligu konferencija.

Maribor je bio najefikasnija ekipa Prve lige Slovenije sa 70 postignutih golova, a očigledno je tu formu preneo i u novu sezonu jer je na četiri pripremna meča koja je odigao do sada tresao mrežu protivnika devet puta, preko dva u proseku. I dalje je neporažen na pripremama i na ta četiri susreta upisao je po dve pobede i remija. Savladao je Makedoniju GP i Varaždin, dok je igrao nerešeno sa CSKA Sofijom 1948 i Ocelulom.

''Ljubičasti'' su poslednji put u nekom evropskom takmičenju nastupali pre pet godina kada su zauzeli poslednje mesto u grupi ''E'' Lige šampiona, a svoj najveći evropski uspeh ostvarili su 2006. godine kada su osvojili Intertoto kup.

Domaći tim je u prelaznom roku ostao bez prošlogodišnjeg najboljeg strelca ekipa, Žana Vipotnika, koji je pojačao Bordo i pitanje je kako će i da li će trener Damir Krznar uspeti da nadoknadi njegov izostanak.

Što se tiče Birkirkare, ona je prošle sezone zauzela drugo mesto u Premijer ligi Malte sa 19 poena zaostatka u odnosu lidera Hamrun i jedna je od tri ekipe iz Malte koje će predstavljati ovu malu ostrvsku državu u kvalifikacijama za Ligu konfrerencija.

Gost je poslednji put u Evropi igrao pre dve godine. Te sezone je Birkirkara dogurala do druge runde kvalifikacija za Ligu konferencija. Prvo je savladala La Fioritu iz San Marina ukupnim rezultatom 2:1, da bi je nakon toga izbacila Olimpija iz Ljubljane posle boljeg izvođenja penala.

Birkirkara je u ovom prelaznom roku uglavnom dovodila igrače vez obezbeštećenja ili na pozajmicu i trener Đovani Tedesko očigledno još nije pronašao pobedničku formulu jer je njegova četa na dva pripremna meča doživela poraze od Hamruna (0:2) i Gzire (0:4).

Verujemo da je Maribor dosta kvalitetenija ekipa i da će ostvariti trijumf na ''Ljudskom vrtu''.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1&2-5 (kvota 1,47)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)