ŠPANIJA I UKRAJINA U DRUGOM KRUGU: Bitka za prvo mesto, da li i lakšeg protivnika?

O. M.

27. 06. 2023. u 12:26 >> 12:26

MLADE fudbalske reprezentacije Španije i Ukrajine sastaju se u trećem kolu Evropskog prvenstva za mlade.

ШПАНИЈА И УКРАЈИНА У ДРУГОМ КРУГУ: Битка за прво место, да ли и лакшег противника?

Foto: Profimedia

Obe ekipe obezbedile su prolaz u nokaut fazu pobedama nad Rumunijom i Hrvatskom pa će ovaj duel odlučiti pobednika grupe B.

Ova grupa ukršta se sa grupom D u kojoj su verovatni četvrtfinalisti Francuska i Italija, koje su uz Englesku i Španiju pokazale najviše u kvalifikacijama i dosadašnjem delu završnice EP. U kvalifikacijama je blistao i Portugal, ali njemu se posle šokantnog poraza od domaćina Gruzije "klima" prolaz u četvrtfinale.

Španci su u prednosti jer im zahvaljujući boljoj gol-razlici odgovara i remi. Mlada furija je u prvoj utakmici savladala Hrvatsku sa 1:0, a u drugoj Rumuniju sa 3:0, dok su Ukrajinci pobedili Hrvate sa 2:0, a Rumune sa 1:0.

Španija je rekorder takmičenja sa pet titula šampiona, koliko ima i Italija, ali "azurini" imaju manje drugih mesta. Poslednji put "la rohita" je dizala pehar namenjen juniorskim šampionima Evrope 2019. godine, dok je na prethodnom šampionatu zaustavljena u polufinalu.

Ukrajina je najveći uspeh ostvarila 2006. godine kada je stigla do finala i to nakon što je u polufinalu penalima eliminisala Srbiju i Crnu Goru. Tu ekipu Ukrajine predvodio je Artem Milenjvski, dok je danas najzvučnije ime krilnog napadača Čelsija Mihajla Mudrika koji se baš i nije proslavio u dresu plavaca i slava mu uglavnom dolazi po neopravdano visokom transferu na Stamford bridž.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1 (kvota 1,67)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)