ČEKAJU NA TITULU ČETIRI DECENIJE: Englezi predvođeni zvedicama Premijer lige napadaju evropski tron

O. M.

22. 06. 2023. u 12:56 >> 12:57

U prvom kolu grupe C Evropskog prvenstva do 21 godine sastaće se Engleska i Češka. Englezi su favoriti u ovom meču, ali ne i u grupi, pošto će im rival biti i vladajući šampion Evrope Nemačka koja se u prvom kolu sastaje sa Izraelom.

ЧЕКАЈУ НА ТИТУЛУ ЧЕТИРИ ДЕЦЕНИЈЕ: Енглези предвођени зведицама Премијер лиге нападају европски трон

FOTO: Profimedia

Ove ekipe igrale su u istoj kvalifikacionoj grupi, a zanimljivo je da je isti slučaj bio i sa Nemačkom i Izraelom. Engleska je kvalifikacije završila sa osam pobeda, uz po jedan poraz i remi i to oba u mečevima sa Slovenijom, koja je na kraju bila tek treća u grupi. 

Engleska, čiji sastav čine uglavnom igrači najjačih domaćih klubova, osim, zanimljivo, Mančester junajteda koji nema nijednog igrača, favorit je ne samo zbog imena poput Smit-Roua iz Arsenala, koji je već debitovao i za A-selekciju "Albiona", Kertisa Džonsa, koji je za prvi tim Liverpula debitovao još pre četiri godine. 

Drugi razlog je taj što su dva puta izabranici Lija Karslija pobeđivali Čehe u kvalifikacijama, 3:1 i 2:1, a treći možda i najvažniji je taj što Češka ne zna za pobedu od septembra prošle godine kada je u prvoj utakmici baraža savladala Island sa 2:1 . U revanšu je bilo 0:0, a usledila je serija od pet utakmica bez trijumfa. Treba ipak reći da su tokom te serije uspeli da ostanu neporaženi protiv Holandije koja slovi za jednog od favorita prvenstva.

Engleska je dva puta bila šampion Evrope, davne 1982. i 1984, a u skorije vreme ima jedno finale iz 2009. godine kada je izgubila od Nemačke koju su predvodili Nojer, Ozil, Kedira, Humels, Boateng, Šmelcer i Hovedes.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 2 (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost