NEMCI KREĆU U ODBRANU TITULE: Završena je era Štefana Kunca, može li Di Salvo njegovim stopama?

O. M.

22. 06. 2023. u 09:17

NEMAČKA, šampion Evrope do 21 godine, u odbranu titule kreće danas od 18 časova kada se na stadionu "Ramaz Šengelija" u Kutaisiju sastaje sa Izraelom. U istoj grupi su Engleska i Češka koje svoj meč prvog kola počinju u isto vreme.

НЕМЦИ КРЕЋУ У ОДБРАНУ ТИТУЛЕ: Завршена је ера Штефана Кунца, може ли Ди Салво његовим стопама?

Foto: Profimedia

Za Nemačku, ovo prvenstvo predstavlja prekretnicu jer je mladi "elf" posle sedam godina dobio novog selektora. Štefan Kunc, koji je Nemce vodio do dve titule i jednog finala, preuzeo je seniorsku selekciju Turske, a palicu je preuzeo njegov doskorašnji asistent Antonio di Salvo.

Iz tima koji je u Sloveniji osvojio titulu 2021. godine ostali su zvezdica Borusije Dortmund i novopečeni A reprezentativac Nemačke Jusufa Makoko, koji po godinama može da učestvuje i na narednom U-21 EP, odnosno defanzivac Štutgarta Joša Vagnoman koji je takođe već debitovao za "velike".

Nemačka i Izrael bili su u istoj kvalifikacionoj grupi za Evro, s tim što su mladi "panceri" osvojili ubedljivo prvo mesto, pošto su na deset utakmica osvojili 27, izgubivši samo kod kuće od Poljske sa čak 4:0. Izrael je osvojio drugo mesto sa 19 bodova, jednim više od Poljske, a na kraju su im upravo Nemci pomogli da se domognu baraža pošto su u poslednjem kolu savladali Poljsku u gostima, samo delimično im se revanširavši pobedom od 2:1. 

Posle tog trijumfa mladi Nemci su krenuli sa serijom prijateljskih utakmica, a prve dve su poraženi, od vršnjaka iz Francuske i Engleske. Zatim su pobedili Italijane, pa odigrali dve nerešene, sa Japanom i jednim od domaćina Evra Rumunijom, a poslednji ispit imali su pre nekoliko dana protiv Švajcarske koju su pobedili sa 3:1. 

Izrael je u baražu izbacio Republiku Irsku na penale, a potom je u seriji prijateljskih utakmica ostvario samo jednu pobedu i po dve nerešene i poraza.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1&2-6 (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima

DENVER = ČUDO: Kako je tajna večera Nagetsa na koju nije pozvan samo Jokićev omiljni saigrač spasila sezonu Nikoli i NBA šampionima

Denver i Nikola Jokić su bili poniženi u prve dve utakmice sa Minesotom. I to poniženi pred sopstvenim navijačima, u mečevima na "milju nadmorske visine", u hali koja predstavlja najteže NBA gostovanje, ali u kojoj su Timbervulfsi razneli Nagetse. Sa 0:2 kao preteškim teretom na leđima trebalo je putovati na dva meča u gostima, gde je mogla da se završi Denverova sezona, ali... sve se promenilo. Sada, posle nestvarnih Jokićevih bravura, Denver vodi sa 3:2. I, izgleda da je za to kriva - večera. Na koju su pozvani svi igrači Nagetsa, osim jednog - Jokiću možda i najdražeg. Onog koji je letos doputovao u Srbiju da bi se družio sa našom i svetskom košarkaškom zvezdom.

15. 05. 2024. u 22:43

Komentari (0)

OVO NIJE LETOVALIŠTE NEGO RAJ NA ZEMLJI! Odlično je za porodicu, a za decu je smeštaj gratis