"ZMAJEVI" ŽELE DA IZBEGNU BARAŽ: Luksemburg nije više "topovska hrana"

O. M.

20. 06. 2023. u 09:59

FUDBALSKA reprezentacija Bosne i Hercegovine će u četvrtom kolu kvalifikacija za Euro 2024. dočekati reprezentaciju Luksemburga.

ЗМАЈЕВИ ЖЕЛЕ ДА ИЗБЕГНУ БАРАЖ: Луксембург није више топовска храна

Aleksandar Đorović

"Zmajevi" se do sada nikada nisu plasirali na završni turnir Evropskog prvenstva, iako su u poslednja tri navrata bili blizu, ali svaki put su zaustavljani u baražu.

Novi kvalifikacioni ciklus im daje novu šansu, ali s obzirom na to da je Portugal skoro siguran na prvom mestu, Bosnu čeka velika borba sa Islandom i Slovačkom za poziciju broj dva. Ako im to ne uspe, imaće priliku da se i četvrti put nađu u baražu koji su obezbedili kroz Ligu nacija.

Bosna je odlično otvorila kvalifikacije, ubedljivom pobedom protiv Islanda u prvom kolu sa 3:0. Dvostruki strelac bio je igrač Milana Rade Krunić. Već tri dana kasnije, „plavo-žuti” su poraženi u Slovačkoj, u meču gde je semafor već na poluvremenu pokazivao 2:0, što je bio i konačan rezultat.

Bosna je u subotu poražena od Portugala rezultatom 3:0, ali je pokazala bolju igru nego što rezultat pokazuje, a pitanje je kako bi se meč završio da su "zmajevi" iskoristili svoje šanse pri rezultatu 0:0.

Luksemburg je godinama u kvalifikacijama služio za popravku gol-razlike. Tako je bilo i u drugom kolu ovog ciklusa kvalifikacija kada je Portugal postigao šest golova protiv "crvenih lavova". Ipak, Luksemburg je u poslednje vreme sve ozbiljnija ekipa, što je na svojoj koži osetila i Slovačka koja je druga u ovoj grupi a nije uspela da probije odbranu  gostiju.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1 (kvota 1,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PALA ODLUKA! Evo koga je Novak Đoković odabrao za trenera, masters u Rimu sve otkrio (VIDEO)