JERMENI SANJAJU NEMOGUĆE: Posle šokantnog trijumfa nad Velsom rastu ambicije kavkaske reprezentacije

O. M.

19. 06. 2023. u 12:29

JERMENIJA dočekuje Letoniju u četvrtom kolu grupe D kvalifikacija za Euro 2024.

ЈЕРМЕНИ САЊАЈУ НЕМОГУЋЕ: После шокантног тријумфа над Велсом расту амбиције кавкаске репрезентације

Foto: Profimedia

U petak je Jermenija napravila jedno od najvećih iznenađenja u poslednjih nekoliko godina, pobedivši sa 4:2 Vels u Kardifu. Tom pobedom najavili su da neće biti samo topovsko meso u grupi u kojoj su još Turska i prvi favorit Hrvatska. Novim trijumfom, protiv najlošije ekipe u grupi, Letonije, izabranici Oleksandra Petrakova izbili bi na drugo mesto jer bi preskočili Hrvatsku i poraženog iz meča Turska - Vels.

Trijumf u Velsu bio je prvi za nacionalni tim Jermenije od marta 2022. godine kada se od dresa oprostio Henrik Mhitarijan. Sada su se probudile nade da bi tim mogao da se plasira na Euro prvi put u istoriji, a ako ne, onda bar da se izjednači najbolji plasman u kvalifikacijama, a to je treće mesto iz kvalifikacija za Euro 2021, kada je Jermenija osvojila treće mesto iza Rusije i Republike Irske, a ispred Slovačke, Makedonije i Andore.

Za razliku od Jermenije, Letonija ima jedan nastup na finalnim turnirima Eura. Prošlo je 20 godina otkad je baltička republika osvojila drugo mesto u kvalifikacionoj grupi iza Švedske, a ispred Poljske i Mađarske. Bilo je to EP čuda, koje je osvojila Grčka, a Letonija je i na Završnom turniru pokazala zube osvojivši bod protiv favorizovane Nemačke koja je na kraju zbog toga ostala bez osmine finala.

Malo je nedostajalo da Letonija osvoji bod i protiv Turske u petak. Trbin je izjednačio na 2:2 u četvrtom minutu nadoknade, ali je samo nekoliko sekundi kasnije Kahveči doneo pobedu Turskoj. Bio je to 12. poraz na 13 gostovanja Letonije u kvalifikacijama.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1 (kvota 1,80)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)