KO ĆE SE PRIDRUŽITI AZ ALKMARU? Borba za plasman u Ligu konferencija

O. M.

08. 06. 2023. u 15:05 >> 15:05

U četvrtak od 20 časova na stadionu "Het Kastel" u Roterdamu na programu je prva utakmica finala plej-ofa holandske Eredivizije u kojoj će se suočiti Sparta i Tvente.

КО ЋЕ СЕ ПРИДРУЖИТИ АЗ АЛКМАРУ? Борба за пласман у Лигу конференција

Foto: EPA-EFE/MAURICE VAN STEEN

Pobednik ovog duela pridružiće se AZ Alkmaru kao druga ekipa koja će predstavljati Holandiju u Ligi konferencija.

"Gladijatori" su regularni deo Eredivizije završili na šestom mestu sa 59 bodova, pet manje od petoplasiranog Tventea. 

Sparta se prilično mučila u polufinalu protiv Utrehta uprkos golu prednosti iz prve utakmice. Crveno-beli nisu uspeli kod kuće da odbrane 2:1 iz Utrehta pošto su gosti pobedili sa 1:0 pa se posle produžetaka u kojima nije bilo golova pristupilo izvođenju jedanaesteraca, a tu je Sparta ipak bila uspešnija.

Kako god da se završi ova epizoda za Spartu je sezona 2022/23. mnogo bolja od prethodne kada je ekipa za dlaku izbegla ispadanje u Erstediviziju, samo bod više imali su "gladijatori" od Heraklesa koji je otišao u baraž za opstanak iz koga je na kraju izašao poražen.

S druge strane, u polufinalu plej-ofa kvalifikacija za Ligu konferencija, Tvente je pobedio Herenven u dvomeču sa ubedljivim ukupnim rezultatom 6:1. U prvoj utakmici izabranici trenera Rona Jansa slavili su u gostima rezultatom 2:1, dok su samo tri dana kasnije ubedljivo trijumfovali pred svojim navijačima rezultatom 4:0.

Gosti su u nizu od šest uzastopnih pobeda, sa 21 postignutim i samo dva primljena gola, pa možemo slobodno reći da ovaj meč protiv Sparte dočekuju u odličnoj formi.

Trener Sparte Moris Stajn imaće za ovu utakmicu na raspolaganju sve igrače, dok će Tvente morati da se snađe bez Maksa Prinsa i Anasa Saladina.

U sva tri međusobna susreta odigrana tokom ove sezone viđeni su golovi na obe strane. U prvenstvenim okršajima bilo je 3:3 odnosno 1:1, dok je jedan prijateljski susret završen pobedom Tventea od 2:1. Ukupno, na prethodnih pet susreta Tvente je ostvario tri pobede, dok su dve utakmice završene nerešeno.

Fudbaleri Sparte su uspevali da pronađu put do protivničke mreže na četiri od prethodnih pet ligaških utakmica, dok je Tvente to uspeo u poslednjih sedam mečeva.

Kada se sve uzme u obzir, kombinacija postignutih golova oba tima izgleda kao odličan izbor za predstojeći meč u četvrtak.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: GG (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri