VALJADOLID ŽELI OSVETU: Ne očekujte mnogo golova u Kadizu

O. M.

19. 05. 2023. u 19:12 >> 19:12

PRVA utakmica 35. kola španske La lige na programu je u petak od 21 čas na stadionu "Nuevo Mirandila" a sastaju se Kadiz i Valjadolid.

ВАЉАДОЛИД ЖЕЛИ ОСВЕТУ: Не очекујте много голова у Кадизу

Foto: EPA-EFE/Jose Manuel Vidal

To je duel ekipa koje se bore za opstanak. Kadiz i Valjadolid trenutno dele 17. i 18. poziciju na tabeli sa po 35 bodova, jednim više od Hetafea i četiri više od Espanjola koji su u zoni ispadanja i glavni kandidati da se pridruže već otpisanom Elčeu.

Kadiz je sve do kraja februara, tačnije do 23. kola bio u zoni ispadanja, posle svakog kola osim u dva navrata kada je bio 16. Serijom dobrih rezultata izvukli su se iznad poslednja tri mesta, ali su svoje izglede za opstanak opet pokvarili sa tri poraza u poslednje četiri utakmice.

Poslednje kolo završilo se minimalnim porazom od Majorke, iako je "žuta podmornica" bila daleko bolji rival u toj utakmici. Najveći problem ekipe je neefikasnost. Postigli su samo 26 golova i dele poslednje mesto u tom parametru sa Elčeom. Na poslednjih devet utakmica postigli su samo šest golova.

Valjadolid je loše počeo sezonu, ali je tokom oktobra i početkom novembra vezao nekoliko dobrih rezultata posle kojih se vinuo u sredinu tabele. Ipak, usledila je reprezentativna, tačnije mundijalska pauza, posle koje je klub u vlasništvu Ronalda Nazarija nanizao pet poraza. Zatim je usledio period promenjivih rezultata koji je trajao sve do kraja aprila kada je tim zapao u novu krizu koja traje i sada. Sa četiri uzastopna poraza, gubitak bodova od Kadiza značio bi izjednačenje najdužeg niza bez osvojenog boda u sezoni i verovatan pad u zonu ispadanja pošto Hetafe, koji zaostaje samo bod, dočekuje otpisanu ekipu Elčea.

Osim što su prva i treća najneefikasnija ekipa La lige, Kadiz i Valjadolid godinama unazad u međusobnim susretima igraju na malo golova. Od poslednjih 11 susreta čak sedam je došlo od nula do jednog gola, a samo dva su otišla u 3+.

Pred današnji meč obe ekipe imaju velikih problema sa povređenim i suspendovanim igračima.

Huan Kala, Viktor Čust, Aleks Fernandes, Džon Ander Garido, Brajan Okampo i Hoseba Zaldue su povređeni u sastavu Kadiza, dok Ivan Aljeho neće igrati zbog žutih kartona. Rodžer Marti je pod znakom pitanja zbog povrede.

Trener Valjadolida Paulo Peclano neće moći da računa na Selima Amalaha, Anuara i Luisa Pereza, dok je Darvin Mačis pod znakom pitanja.

U prvom delu sezone Kadiz je kao gost pobedio sa 1:0 golom veterana Alvara Negreda u 92. minutu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1X&0-2 (kvota 2,22) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest

Novak Đoković i Rafael Nadal su toliki teniski rivali, da Nole sa pravom kaže da mu je Rafa najveći suparnik u "belom sportu". Španac, međutim, malo više "voli" Rodžera Federera. Ipak, kako je Švajcarac otišao u penziju prošle godine, ostalo je da se ljubitelji tenisa nadaju novim megdanima Noleta i Nadala, a oni bi mogli uskoro da se i dogode.

15. 04. 2024. u 16:46 >> 16:47

KAD AMERIKANCI ODLEPE ZA SRBINOM: Ne, Nikola Topić neće biti peti pik na NBA draftu

KAD AMERIKANCI "ODLEPE" ZA SRBINOM: Ne, Nikola Topić neće biti peti pik na NBA draftu

NIKOLA Jokić je već opčinio NBA ligu, čiji je bio dvostruki najbolji igrač, a potom i MVP finala, Bogdan Bogdanović hara tom ligom u aktuelnoj sezoni, ne mareći što često uopšte nije bio starter, ali američka košarkaška javnost već se sprema za novu srpsku senzaciju. Nikola Topić joj je ime i njemu su se ovih dana posvetila dva velika medija u Sjedinjenim Američkim Državama. Sa pravom.

15. 04. 2024. u 16:09

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest