FRAJBURGOVA "SEZONA IZ SNOVA" TO VIŠE NIJE: Volfsburg želi u Ligu konferencija

O. M.

19. 05. 2023. u 15:05 >> 15:05

FRAJBURG dočekuje Volfsburg u prvoj utakmici pretposlednjeg kola nemačke Bundeslige.

ФРАЈБУРГОВА СЕЗОНА ИЗ СНОВА ТО ВИШЕ НИЈЕ: Волфсбург жели у Лигу конференција

Foto: Profimedia

Dve utakmice dele "brazilce sa Brizgaua" od kraja sezone koja je mogla zlatnim slovima da bude upisana u klupske anale, a po svemu sudeći ostaće samo razočarenje za navijače. Veći deo sezone, Frajburg je držao jedno od mesta koja vode u Ligu šampiona, bio na korak od plasmana u finale nemačkog kupa i imao obećavajući nastup u grupnoj fazi Lige Evrope. 

Sve je to palo u vodu zbog katastrofalne forme u završnici sezone. Juventus je u osmini finala Lige Evrope "probušio prvi balon", Lajpcig je u polufinalu Kupa raspršio snove o revanšu za poraz u prošlogodišnjem finalu, a četiri dana kasnije naneo je poraz Frajburgu i u prvenstvu, prvi od dva u nizu jer je usledila i gorka pilula od drugog konkurenta za plasman u Ligu šampiona Union Berlina.

Iako nada za četvrto mesto u Ligi još tinja, potrebna su dva kiksa Lajpciga ili Union Berlina da Frajburg ipak prvi put u istoriji izbori plasman u elitno klupsko takmičenje Starog kontinenta.

Ako se to ne desi, a verovatno neće, Frajburg će ostati peti, jer dva kola pre kraja beži sedam bodova najbližim pratiocima, među kojima je i Volfsburg.

Vukovi su šesti sa 49 bodova koliko ima i sedmoplasirani Leverkuzen, a tri manje ima osmoplasirani Ajntraht koji u Evropu može i preko DFB-pokala pošto Lajpcig protiv njega brani naslov.

Volfsburgove nade u visok plasman bile su ozbiljno uzdrmane ubedljivim porazom od 6:0 od Borusije iz Dortmunda, ali je Niko Kovač uspeo da podigne ekipu posle te katastrofe i usledila je pobeda od 2:1 nad Hofenhajmom. Nije bila teška kako rezultat možda sugeriše jer su gosti do jedinog pogotka na utakmici stigli autogolom Gijavogija u nadoknadi izgubljnog vremena.

Trener Frajburga Kristijan Štrajh na ovom meču neće moći da računa na Lukasa Kublera koji se povredio protiv Union Berlina, kao ni na od ranije odustnog Ganca Danijela Kofi-Kjerea, dok će Kovač morati da sastavi tim bez Lakroa, Nmeče i Pola Otavija.

Frajburg će imati motiv više na današnjoj utakmici jer će želeti da se osveti za ubedljivih 0:6 iz prvog ovosezonskog duela ovih ekipa.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1X&0-3 (kvota 2,00) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna