INTER IMA VELIKU PREDNOST IZ PRVOG SUSRETA: Peti ''Derbi dela Madonina'' ove sezone

O. M.

16. 05. 2023. u 11:58 >> 11:58

GRADSKI rivali Inter i Milan igraju revanš polufinala Lige šampiona na stadionu ''Đuzepe Meaca". "Neroazuri" su domaćini, a u utakmicu ulaze sa plusom od dva gola iz prvog susreta, odigranog na istom stadionu.

ИНТЕР ИМА ВЕЛИКУ ПРЕДНОСТ ИЗ ПРВОГ СУСРЕТА: Пети Дерби дела Мадонина ове сезоне

FOTO: Tanjug/AP

Golovima Edina Džeka i Henrika Mkhitarijana u osmom, odnosno 11. minutu, četa Simonea Inzagija je pobedila sa 2:0, ali ko nije gledao utakmicu pomislio bi da se u narednih 79 minuta nije dešavalo ništa interesantno pred golovima, a to teško može da se kaže za fudbalsku utakmicu tokom koje su upućena čak 32 šuta.

Iako je Inter jednom nogom u finalu, kao domaćin, ekipa koja igra u mnogo boljoj formi u poslednje vreme i koja je pobedila u poslednja tri "derbija dela Madonina" greška bi bila otpisati Milan iz ovog dvoboja jer Liga šampiona je takmičenje koje je ovaj klub osvajao sedam puta, a finale u Istanbulu, gradu koji je im je "ostao dužan" posle onog legendarnog finala u kome je Liverpul stigao, pa na penale prestigao vođstvo "rosonera" od 3:0. 

Između dva derbija igrali su milanski klubovi Seriju A. Inter je sa 4:2 savladao Sasuolo. Dva gola postigao je Romelu Lukaku, jedan Lautaro Martinez, a jedan je bio autogol Tresoldija. Za "neroverdije" pogađali su Mateus Enrike i Fratezi.

Milan je nastavio sa posrtanjima pošto je izgubio sa 2:0 na gostovanju Speciji. Važne bodove za ''orliće'' u borbi za opstanak postigli su Visnjevski i Espozito, a "rosoneri" posle ovog poraza zaostaju čak pet bodova za gradskim rivalom. Peto mesto koje vodi u Ligu Evrope nisu izgubili samo zahvaljujući činjenici da i Roma igra očajno u završnici sezone i osvojila je samo bod protiv Bolonje.

Milan je pobedio samo u prvom ovosezonskom susretu, kada je bio domaćin u petom kolu Serije A sa 3:2. U naredna tri nije postigao ni gol iako su njegovi fudbaleri uputili čak 31 udarac. Nikada u istoriji nisu vezali četiri "derbija dela Madonina" u kojima nisu uspeli da zatresu mrežu gradskog rivala.

Kroz istoriju Lige šampiona, samo jedan tim je izgubio prvu utakmicu polufinala sa dva ili više golova, a zatim prošao dalje. Bio je to neverovatan povratak Liverpula koji je na svom putu do svog šestog "ušatog pehara" 2019. godine savladao Barselonu sa 4:0 nakon poraza od 0:3 u prvom susretu. 

Današnji napadač Milana Divok Origi postigao je dva gola za pamćenje u toj utakmici, uključujući i pobedonosni posle brzog kornera Trenta Aleksandra Arnolda. Ali reprezentativac Belgije nije se upisao u strelce od utakmice protiv Sasuola krajem januara.

Da u Milanu ne gube nadu u plasman u finale, prvo od 2007. godine kada su "rosoneri" poslednji put bili šampioni Evrope, govori i podatak da je Pioli protiv Specije odmarao nekoliko igrača, uključuujući i Olivijea Žirua koji će zaigrati večeras. Ključni igrač "rosonera" ove sezone Rafael Leao je i dalje neizvestan, a ako medicinski tim ne uspe da ga spremi, menjaće ga Aleksis Salemakers.

S druge strane, odmarao je i Simone Inzagi, pa će sveži u večerašnju utakmicu ući Andre Onana i Denzel Dumfriz koji su odmarali celu utakmicu i Lautaro Martinez koji je u igru ušao u drugom poluvremenu. Argentinac će sigurno u startnoj postavi zameniti zemljaka Hoakina Koreu koga je uostalom zamenio i protiv Sasuola, a da li će mu društvo u napadu praviti dvostruki strelac protiv "neroverdija" Lukaku ili Edin Džeko, ostaje da se vidi.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1X&2+ (kvota 1,73) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!