ROMA SVE KARTE BACA NA LIGU EVROPE: Morinjo sanja novi trofej sa ''vučicom''

V.M.

11. 05. 2023. u 12:35 >> 12:36

BAJER Leverkuzen dolazi u ''Večni grad'' na prvi meč polufinala Lige Evrope.

РОМА СВЕ КАРТЕ БАЦА НА ЛИГУ ЕВРОПЕ: Морињо сања нови трофеј са вучицом

FOTO: Tanjug/AP

Romu je u nezgodno vreme zadesio veliki broj značajnih igrača, što se i vidi po njenim rezultatima u poslednje vreme (četiri utakmice bez pobede), ali situacija se polako poboljšava i Morinjo će moći da računa na skoro čitav sastav u jednoj od najbitnijih utakmice ove sezone. Sa druge strane, Leverkuzen je za vikend prekinuo niz od 14 utakmice bez poraza (izgubio od Kelna 1:2) i izgleda da će i njemu jedini način da se dokopa Lige šampiona biti Liga Evrope.

Roma je imala malih problema u grupnoj fazi, ali je na kraju zauzela drugo mesto u grupi ''C'', a nakon toga je dala gas u nokaut fazi. Redom je bila bolja od Salcburga (0:1, 2:0), Real Sosijedada (2:0, 0:0) i Fejenorda (0:1, 4:1). U ligi zaostaje pet bodova za četvrtoplasiranim Interom i očekuje se da Morinjo sve karte baci na Ligu Evrope u završnici sezone.

Na Apeninima su sve glasnije priče da će Portugalac napustiti kormilo ''vučice'' na kraju sezone, ali sigurno je da ''posebni'' ima veliki motiv da osvoji drugi evropski trofej sa Romom, odnosno svoj šesti.

Poslednji rival pre potencijalnog finala biće mu jedan od njegovih omiljenih fudbalera Ćabi Alonso koji radi sjajan posao od kada je preuzeo ''farmaceute''. Njegovi izabranici su u odličnom ritmu i sa dosta samopouzdanja dolaze u Rim.

Nakon neuspešnog nastupa u Ligi šampiona (treće mesto u grupi ''B''), Leverkuzen se konsolidovao i počeo da pobeđuje u Ligi Evrope. Prvo je izbacio Monako nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca, posle toga je rutinski odradio posao protiv Ferencvaroša (dva puta po 2:0), dok je u četvrtfinalu bio bolji od Rojal Uniona (ukupan rezultat 5:1).

Današnji rivali su četiri puta ukrštali koplja u svojoj istoriji. Dva puta su viđeni remiji, dok su oba tima upisala po pobedu.

Dobra vest za Morinja je to što se Vajnaldum vratio treninzima, Dibala je zaigrao protiv Intera i takođe bi trebalo da je spreman, dok će zasigurno odsustvovati Smoling, Kumbula i Karsdorp.

Gost će biti bez Luneva, Aranguiza i bivšeg irača Rome Patrika Šika.

Očekujemo da ''đalorosi'' pred 70.000 vatrenih navijača ostvare jako bitnu pobedu i sa pozitivnim rezultatom otputuju u Leverkuzen na revanš za sedam dana.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1 (kvota 2,20)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024