SRPSKA ČETA NA KORAK DO FINALA: Švajcarci su najveći hit Lige konferencija

V.M.

11. 05. 2023. u 10:21 >> 10:21

FIORENTINA će ugostiti Bazel u prvoj utakmici polufinala drugog izdanja Lige konferencija.

СРПСКА ЧЕТА НА КОРАК ДО ФИНАЛА: Швајцарци су највећи хит Лиге конференција

FOTO: EPA

Domaćin čeka na trofej više od 20 godina i ima odličnu priliku da prekine taj post. Viola je uz Vest hem glavni favorit za osvajanje ovog takmičenja i sve sem plasmana u finale bilo bi označeno kao neuspeh za izabranike Vinčenca Italijana. Sa druge strane, Bazel igra dosta loše u domaće prvenstvu, peti je na tabeli, ali u Evropi je drugačija priča i najveće je iznenađenje Lige konferencija.

Nakon što je zauzela drugo mesto u grupi ''A'', Fiorentina je rutinski savladala Bragu i Sivaspor u nokaut fazi ukupnim rezultatima 7:2 i 5:1. Delovalo je da će tako biti i protiv Leha u četvrtfinalu kada je u gostima slavila 1:4, ipak Poljaci su poveli sa 0:3 na ''Artemio Frankiju'', ali Viola je kartu za svoje prvo evropsko polufinale od sezone 2014/15 čekirala golovima Sotila i Kastrovilija. 

Fiorentina je izgubila samo dva od svojih 12 okršaja u Ligi konferencija ove godine, zabeleživši devet uzastopnih pobeda između oktobra i aprila, dok je u tom periodu postigla najmanje tri gola u sedam navrata.

Ekipa iz Firence nema šanse da preko Serije A stigne do Evrope (zaostaje 12 bodova za Atalantom), i u završnici sezone Italijano će svoje izabranike fokusirati na Ligu konfrencija i Kup Italije u kojem igraju sa Interom u finalu.

Forma nije na strani domaćina koji je na poslednjih sedam utakmica u svim takmičenjima upisao samo jedan trijumf.

Što se tiče Bazela, on je takmičenje zapoečo u kvalifikacijama i dogurao je sve do polufinala. Nakon što je zauzeo drugo mesto u grupi ''H'', pokazao je da je majstor za preokrete u nokaut fazi. Redom je bio bolji od Trabzona, Slovana i Nice. U sva tri duela je bio na korak od eliminacije, ali je svaki put uspeo da se vrati golovima u poslednjim trenucima utakmica i plasira se dalje. 

Fogelovi izabranici igraju promenljivo u poslednje vreme i na proteklih devet utakmica u svim takmičenjima ostvarili su po tri pobede, poraza i remija.

Ova dva tima su igrala međusobno u grupnoj fazi Lige Evrope u sezoni 2015/16. U Firenci je slavio Bazel (1:3), dok je u Švajcarskoj viđena podela bodova (2:2).

Nikola Milenković će propustiti meč zbog suspenzije, dok će kod gosta izostati Komas i Frei.

Očekujemo da u jednoj neizvesnoj utakmici Fiorentina slavi pred svojim navijačima. 

NAŠ TIP: 1&2+ (kvota 1,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave