MANČESTER SE BORI ZA LIGU ŠAMPIONA: ''Čekićari'' u opasnoj zoni

V.M.

07. 05. 2023. u 18:20 >> 18:20

VEST hem dočekuje ''crvene đavole'' od 20:00 na ''London stadionu''.

МАНЧЕСTЕР СЕ БОРИ ЗА ЛИГУ ШАМПИОНА: Чекићари у опасној зони

FOTO: AP/Tanjug

Domaćin je nakon nekoliko dobrih rezultata zapao u krizu, vezao je tri uzastopna poraza i sada je 16. na tabeli sa samo četiri boda prednosti u odnosu na Notingem koji je u zoni ispadanja. Junajted je preko nedelje doživeo poraz od Brajtona i tako zakomplikovao sebi situaciju u borbi za plasman u Ligu šampiona, četvrti je na tabeli sa bodom više od Liverpula, ali je odigrao i dva meča manje od njega.

Kada je savladao Bornmut delovalo je da je priča o opstanku završena, ali težak raspored i tri vezana poraza naterali su Dejvida Mojesa da ponovo razmišlja o relegaciji.

Vest hem je u nezgodnoj situaciji jer ga sledeće nedelje očekuje polufinale Lige konferencija protiv AZ-a, ali škotski stručnjak ne bi smeo da odmara svoje najbolje igrače zbog pozicije ekipe na tabeli.

''Čekićari'' su kod kuće osvojili 22 boda na 17 utakmica i sa par vezanih dobrih rezultata pred svojim navijačima u završnici ne bi trebali da imaju problema sa opstankom.

Sa druge strane, nakon četiri vezane utakmice bez poraza (tri pobede i remi), Junajted je izgubio na ''Ameksu'' sa 1:0, tragičar je bio Luk Šo koji je u poslednjim trenucima sudijske nadoknade napravio jedanaesterac koji je Makalister pretvorio u gol.

Erik ten Hag radi veoma solidan posao ove sezone, pored razogčaravajućeg ispada u Ligi Evrope od Sevilje, Mančester je osvojio EFL kup, nalazi se u top četiri na tabeli Premijer lige i očekuje ga finale FA kupa u kojem će igrati sa Sitijem.

Junajted ima prednost u međusobnim duelima i vezao je tri pobede protiv Vest hema.

U redovima domaćina neće biti Kufala, Zume i Skamake. Što se tiče gosta, Erik ten Hag ne može da računa na Martineza, Mektominjea, Varana, Donija van de Beka i Garnača.

Ovo će biti treći ovosezonski duel današnjih rivala, na prva dva je Junajted slavio (1:0, 3:1), a danas verujemo da će oba tima postići po gol.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,57)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri