VLAHOVIĆ RAZBIO MALER: ''Boginja provincije'' ne leži ''staroj dami'' u poslednje vreme

V.M.

07. 05. 2023. u 08:16 >> 08:16

ATALANTA dočekuje Juve u prvoj utakmici nedeljnog programa Serije A.

ВЛАХОВИЋ РАЗБИО МАЛЕР: Богиња провинције не лежи старој дами у последње време

Foto: AP

Trka za Ligu šampiona se nastavlja u italijanksom prvenstvu. Juve se vratio u borbu nakon što mu je skinuta kazna od 15 bodova i sada zauzima treće mesto sa 63 osvojena boda, poen više ima drugoplasirani Lacio dok šestoplasirana Atalanta zaostaje pet bodova za ''bjankonerima'' što dovoljno govori o ujednačenosti ekipa u gornjem domu, jedini koji se izdvojio je Napoli koji je bodom protiv Udinezea osvojio titulu pet kola pre kraja.

''Stara dama'' je nakon četiri utakmice bez pobede konačno trijumfovala. Preko nedelje je golovima Paredesa i Dušana Vlahovića savladala Leće rezultatom 2:1. Srpski reprezentativac je postigao lep pogodak udarcem sa ivice kaznenog prostora i tako prekinuo post dug 493. minuta.

Juve je ispao u polufinalu Kupa Italije kada je bolji od njega bio Inter ukupnim rezultatom 2:1 i jedina nada za trofej ''bjankonerima'' biće Liga Evrope u kojoj su dogurali do polufinala i u četvrtak će ukrsititi koplja sa Seviljom.

Na poslednjih šest utakmica protiv ekipa iz top sedam Serije A, Juve je doživeo četiri poraza, a ukupno je ove sezone na 16 gostovanja čak šest puta gubio, ali u Bergamu je druačija priča jer je na poslednjih 17 utakmica tamo doživeo samo jedan poraz.

Sa druge strane, Atalanta je uhvatila zalet u pravom trenutku. Vezala je tri uzastopne pobede i sa dosta samopouzdanja dočekuje ovaj susret. Posledi trijumf ostvarila je preko nedelje protiv Specije, ''orlovi'' su rano poveli, ali ''boginja provincije'' je uspela da se konsoliduje, preokrene rezultat i slavi sa 3:2.

Kao i svake godine Đan Pjero Gasperini forsira ofanzivan fudbal i njegova četa je jedna od najefikasnijih ekipa u Seriji A sa 56 postignutih pogodaka.

Atalanta u Ligi šampiona poslednji put nastupala pre dve godine kada je u osmini finala eliminisana od strane Reala.

Što se tiče međusobnih duela, Juve nije uspeo da porazi Atalantu na poslednjih šest susreta i ako bi ''boginja'' ostala i danas neporažena postavila bi lični rekord u duelima sa ''bjankonerima''.

Gasperini ne može da računa na Hatebura, Rugera, Vorlickija i Muratorea, a pod znakom pitanja su udarne igle Hojlund i Lukman i moguće je da ćemo od starta gledati kolumbijski duo u napadu Murijel-Zapata.

Alegri će biti bez De Šilja i Paredesa.

Ova dva tima često igraju na golove (16 na poslednjih pet duela) i verujemo da će to ponovo biti slučaj.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ TIP: |1-3&||1-3 (kvota 2,00)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)