BORUSIJA OŠTEĆENA PROTIV BOHUMA: Nemci priznali grešku, ali kasno - "salatara" sve dalje od Dortmunda

O. M.

07. 05. 2023. u 08:55

BORUSIJA iz Dortmunda dočekuje Volfsburg u poslednjoj utakmici 31. kola nemačke Bundeslige.

БОРУСИЈА ОШТЕЋЕНА ПРОТИВ БОХУМА: Немци признали грешку, али касно - салатара све даље од Дортмунда

FOTO: Tanjug/AP

Nakon što je Bajern pobedio na gostovanju u Bremenu sa 2:1, "crno-žuti" sada zaostaju četiri boda za liderom i aktuelnim šampionom i svaka utakmica do kraja prvenstva je "biti ili ne biti". Sve osim tri boda protiv ekipe koja traži svoje mesto pod suncem značilo bi kraj šampionskim nadanjima.

Sve bi za Dortmund sada bilo mnogo lakše da nije olako propustio dve pobede protiv ekipa iz donjeg dela tabele, Štutgarta i Bohuma. Trener Edin Terzić je besneo nakon remija sa ovom drugom ekipom, zbog dva "čista penala" koja nisu dosuđena za njegovu ekipu. Da stvar po regularnost takmičenja u Bundesligi bude gora, Nemački fudbalski savez (DFB) je priznao da je sudija pogrešio kod ove dve odluke. Slaba uteha za Terzića i njegove momke kojima sada ne preostaje ništa drugo nego da pobede sve do kraja i nadaju se nekom kiksu bavarske ekipe.

Volfsburg se nada plasmanu u evro-kupove, a na ruku su mu išli porazi konkurencije za šesto mesto, Bajera iz Leverkuzena, Majnca i Ajntrahta iz Frankfurta. Volfsburg je trenutno sedmi sa 46 bodova i pobedom bi se popeo na šestu poziciju preskočivši za bod Bajer Leverkuzen. U tom slučaju, ne bi daleko bile ni ekipe koje su u trci za Ligu šampiona. Union Berlin je minimalnim rezultatom poražen od Augzburga, dok je Lajpcig u derbiju kola savladao ekupu Frajburga i tako izbio na treće mesto sa 57 bodova, jednim više od jučerašnjeg protivnika i ekipe iz glavnog grada Nemačke.

Iako su posle minhenskog Bajerna i Frajburga najsupešniji gosti Bindeslige, neće biti lako izabranicima Nika Kovača da valorizuju kikseve konkurencije, jer danas gostuju ekipi koja je najsupešniji domaćin, a na svom ''Vestfalenu'' je vezala devet pobeda u svim takmičenjima. Ove sezone Dortmud je izgubio samo pet bodova na 14 utakmica Bundeslige, dva u remiju sa Bajernom i jedan u porazu od Verdera, koji se desio još u trećem kolu krajem avgusta. Inače, taj niz od devet pobeda, koji je usledio posle poraza u Ligi šampiona od Mančester sitija u oktobru mesecu, najduži je Borusijin još od 1994. godine. 

Dodatni motiv fudbalerima Borusije biće i želja za revanšom jer je Volfsburg jedna od samo sedam ekipa koje su ove sezone osetile slast pobede nad njima. U prvom delu sezone na ''Folksvagen areni'' bilo je 2:0 za Volfsburg, golovima Mikija van de Vana i Lukasa Nmeče.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ PREDLOG: 1&3+ (kvota 1,95) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!