REALOVA 20. KRUNA ILI OSASUNIN PRVENAC: Ko će osvojiti 121. španski Kup kralja?

O. M.

06. 05. 2023. u 09:40

ŠPANSKI Kup Kralja za sezonu 2022723 stigao je do same završnice, a za trofej će se boriti Real Madrid i Osasuna.

РЕАЛОВА 20. КРУНА ИЛИ ОСАСУНИН ПРВЕНАЦ: Ко ће освојити 121. шпански Куп краља?

Foto: EPA-EFE/Ballesteros

Biće ovo 40. finale za "kraljevski klub" u kome će pokušati da osvoji 20. trofej. Poslednji put osvojio ga je 2014. godine kada je u finalu sa 2:1 savladao Barselonu. Osasuna je do sada samo jednom igrala za pehar, u sezoni 2004/05 kada je poražena posle produžetke od Betisa.

Ekipa Karla Ančelotija eliminisala je Barselonu u polufinalu turnira, iako je posle prve utakmice u Madridu bila u zaostatku od 0:1 koji je nadoknadila u revanšu na Nou kampu ubedljivom pobedom od 4:0. Pre Barselone Real je posle produžetaka eliminisao gradskog rivala Atletiko u četvrtfinalu (3:1), Viljareal u osmini finala (3:2), a u šesnaestini je bio bolji od četvrtoligaša Kaserenja (1:0).

Osasuna je za plasman u finale savladala Atletik Bilbao u dvomeču. Bilo je 1:0 u Pamploni i 1:1 u revanšu u Bilbaou. Put ekipe iz Pamplone do finala nije bio nimalo lakši nego Realov, pošto je pre Bilbaa morala da prođe Sevilju u četvrtfinalu  (2:1 posle produžetka), u osmini finala branioca naslova Betis na penale posle 2:2 u regularnom toku i Himnastik posle produžetaka u šesnaestini finala.

Od šampionske titule Real Madrida neće biti ništa, sada je to gotovo izvesno jer Barseloni je dovoljan jedan bod iz preostalih pet kola da bude nedostižna "blankosima". U Kupu kralja im je ostala ova jedna stepenica koju su prethodnih godina lako prelazili jer Osasuna nema pobedu u međusobnim susretima više od 12 godina. Ove sezone već su odigrali obe utakmice u prvenstvu. U Madridu je bilo 1:1 golovima Vinisijusa Žuniora i Kikea Garsije, a u Pamploni 2:0 za Real, pogotcima Federika Valverdea i Marka Asensija.

Uprkos tome što od Osasune nisu izgubili na 18 poslednjih okršaja, Real ne ulazi u ovo finale kao apsolutni favorit. Određenu dozu opreza nalažu rezultati sa španskim ekipa gde kraljevski klub ima bilans od četiri pobede i isto toliko poraza u poslednjih osam utakmica. U utorak su poraženi na gostovanju Sosijedadu 0:2, čime su od gradskog rivala Atletika izgubili drugo mesto u La ligi. S druge strane, Osasuna je vezala dva poraza u La ligi, od Barselone i Sosijedada, na kojima nije uspela da postigne ni gol.

Madriđane u sredu na "Santijago Bernabeu" stadionu očekuje prvi meč polufinala Lige šampiona protiv Mančester sitija, koga kladionice vide kao favorizovani tim u ovom dvomeču ali i u eventualnom finalu protiv jedne od ekipa iz Milana.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ PREDLOG: 1X&3+ (kvota 1,73) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAŠTO ROKFELEROVI FINANSIRAJU SAVU MANOJLOVIĆA: Fondacija koja promoviše interese Amerike plaća Kreni-promeni (VIDEO)