PAKLENA ATMOSFERA DAJE VETAR U LEĐA ''VUČICI'': Može li Roma da preokrene zaostatak iz prvog meča?

V.M.

20. 04. 2023. u 08:04

FEJENORD dolazi u Rim na revanš utakmicu četvrtfinala Lige Evrope.

ПАКЛЕНА АТМОСФЕРА ДАЈЕ ВЕТАР У ЛЕЂА ВУЧИЦИ: Може ли Рома да преокрене заостатак из првог меча?

FOTO: Tanjug/AP

Jako zanimljiva utakmica viđena je pre sedam dana. Nesreća je zadesila Romu rano u meču kada se povredio Dibala, ali ''đalorosi'' su i bez njega dobro igrali, zaradili su penal krajem poluvremena, ali neprecizan je bio kapiten Pelegrini. To je upalilo alarm u redovima Fejenorda koji je dobro otvorio drugi deo igre i nagrada je došla u vidu pogotka Vifera.''Vučica'' je pretila do kraja meča ali isti rezultat je ostao na semaforu i ''ponos juga'' dolazi sa prednošću od jednog gola u večni grad.

Roma je u dosta dobrom ritmu i za vikend je ostvarila treću vezanu pobedu u okviru Serije A. Ovoga puta žrtva je bio Udineze, a golove su postigli Bove, Pelegrini i Ejbraham. Domaćin je takođe promašio penal na toj utakmici, izveo ga je Brajan Kristante koji je pogodio stativu i očigledno je izvođenje jedanaesteraca veliki problem, sem kada je Dibala u igri, za izabranike Žozea Morinja. 

Roma se tom pobedom popela na treće mesto i sve je bliža povratku u Ligu šampiona. Ono što je impresivno je da ''vučica'' na te tri utakmice nije primila gol i upravo će joj takvo izdanje biti potrebno kako bi preokrenula zaostatak iz prvog susreta.

Tradicija joj ide u korist jer je Roma u poslednja tri navrata preokretala rezultat kada je gubila prvi meč sa 1:0, kao što je bio slučaj u šesnaestini finala protiv Salcburga.

Sa druge strane, Fejenord nastavlja dominaciju u domaćem prvenstvu. Za vikend je bio bolji od prežaljenog Kambura i sada ima osam poena viška u odnosu na najbližeg pratioca, Ajaks. 

Što se tiče Lige Evrope, tradicija nije na strani ''ponosa juga'' koji je izgubio čak šest od poslednjih devet utakmica u Italiji, a takođe ne zna za pobedu na poslednjih pet evropskih utakmica koje je igrao van ''De Kujpa''.

Ipak, ekipa iz Roterdama je slavila na šest od poslednjih sedam duela u svim takmičenjima i u odličnoj atmosferi dolazi u Rim da se osveti za prošlogodišnji poraz u finalu Lige konferencija (1:0).

Morinjo je dobio dosta dobre informacije što se tiče zdravstvenog bilansa ekipe i očekuje se da Dibala nastupi od prvog minuta, potpuno se oporavio i Ejbraham, a jedini koji će izostati je bivši fudbaler Fejenorda, Rik Karsdorp.

Arne Slot takođe nema značajnih problema sa izostancima i jedini koji neće nastupiti je Valemark koji je već duže vremena van stroja.

Verujemo da će grotlo ''Olimpika'' biti previše za Fejenord i da će Roma pred svojim navijačima doći do novog preokreta.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ TIP: Ide dalje Roma (kvota 2,30)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NANELI JE PRVI UDARIO LAZAREVIĆA! ALI... Ovo je košarkaš Partizana rekao policiji o tuči pred večiti derbi!