DORTMUND NE ODUSTAJE OD "SALATARE": Ajntraht mislima u polufinalu Kupa Nemačke

O. M.

22. 04. 2023. u 08:40

BORUSIJA iz Dortmunda ugostiće ove subote od 18.30 na svom "Vestfalen" stadionu ekipu Ajntrahta iz Frankfurta u okviru 29. kola Bundeslige.

ДОРТМУНД НЕ ОДУСТАЈЕ ОД САЛАТАРЕ: Ајнтрахт мислима у полуфиналу Купа Немачке

Foto: Profimedia

"Crno-žuti" su drugi sa 67 bodova, dva manje od lidera Bajerna s kojim su mogli bodovno da se poravnaju da su u 28. kolu savladali Štutgart koji je stigao do boda - 3:3. Dortmund je dva puta ispušta oprednost pošto je vodio 2:0 i 3:2, a da stvar bude još gora, Štutgart je skoro sat vremena igrao sa desetoricom.

Gosti iz Frankfurta dolaze pred popularni "žuti zid" sa vrlo lošom formom. "Orlovi" su bez pobede na poslednjih sedam bundesligaških mečeva a imaju samo jednu na poslednjih deset utakmica u svim takmičenjima, savladali su Union Berlin u četvrtfinalu Kupa. U 28u. kolu podelili su bodove sa drugom Borusijom, onom iz Menhengladbaha. Gubili su izabranici Olivera Glasnera do 83. minuta kada je bod doneo najbolji strelac ekipe i drugi tobdžija Bundeslige Randal Kolo Muani, kome je to bio 13 pogodak u sezoni.

Ajntraht ne može da se pohvali dobrim rezultatima protiv Dortmunda. Današnji domaćin ima najbolji skor u međusobnim susretima protiv ostalih bundesligaša upravo sa gostima iz Frankfurta. U dosadašnjih 97 susreta Borusija je pobedila 48 puta, Ajntraht 31, dok je 20 utkamica ostalo neodlučeno.

Borusija je najuspešniji domaćin ove sezone jer je u 13 utakmica na svom stadionu "prosula" samo pet bodova. U trećem kolu poražena je od Verdera sa 3:2, a u devetom podelila bodove sa Bajernom 2:2. 

S druge strane, Ajntraht nema pobedu sa osam poslednjih gostovanja, od osmog novembra prošle godine. To je najduži gostujući post orlova od 2017. godine. Optimizam navijačima ne uliva ni lični skor trenra Glasnera protiv Dortmunda, koji je izgubio svih dosadašnjih sedam okršaja protiv Borusije, kao trener Ajntrahta i ranije Volfsburga. Ako izgubi i danas postaće rekorder bundeslige u broju poraza nekog trnera od jednog kluba. 

Imajući sve to u vidu, Glasner će verovatno učiniti sve da ostane neporažen danas u Dortmundu, ali će verovatno i on i njegovi puleni mislima biti malo i u štutgartu gde ih 3. maja očekuje polufinale Kupa.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ PREDLOG: 1&3+ (kvota 2,15) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!