RONALDO SA NOVIM TRENEROM: Srpska kolonija iz Al Fejhe "smenila" Rudija Garsiju

O. M.

18. 04. 2023. u 08:57

KRISTIJANO RONALDO i njegov Al Nasr nastavljaju poteru za liderom saudijske Premijer lige Al Itihadom.

РОНАЛДО СА НОВИМ ТРЕНЕРОМ: Српска колонија из Ал Фејхе сменила Рудија Гарсију

Foto: Profimedia

"Vitezovi Nadžda" ovog utorka na stadionu "Kralj Fahd" u Rijadu gostuju ekipi Al Hilala koji takođe ima najviše ambicije. 

Oba tima posustaju u borbi za Itihadom koji ne zna za poraz 12 utakmica, tačnije od petog januara kada ga je sa 1:0 pobedio Al Hilal. Današnji domaćin je sada daleko od te forme jer već tri utakmice ne zna za pobedu, a u taj niz uključen je i poraz od Al Šababa posle koga je ovoj ekipi prepustio treću poziciju na tabeli, sa deset bodova manje od lidera i sedam manje od ekipe Kristijana Ronalda.

Sa samo sedam kola do kraja prvenstva čini se da je prošlogodišnji šampion Azije i ovogodišnji finalista AFC Lige šampiona u opasnosti da naredne sezone i ne učestvuje u ovom takmičenju, čiji je inače sa četiri titule rekorder. Poslednji poraz u nizu usledio je od Al Batina koji je na svom terenu slavio minimalnu pobedu protiv šampiona Azije i vicešampiona sveta.

Al Nasr je u svom poslednjem prvenstvenom meču remizirao 0:0 protiv Al Fejhe, srpskog trenera Vuka Rašovića i fudbalera Vladimira Stojkovića i Milana Pavkova, na stadionu ''Al Majmah sports siti''. Iako je to bio četvrti uzastopni meč bez poraza, ovaj remi koštao je trenera Rudija Garsiju posla, pošto je posle njega Al Itihad pobegao "vitezovima" na plus tri na tabeli. Francuza je zamenio malo poznati Hrvat Dinko Jeličić koji je do sada vodio juniorski tim Nasra, a ranije u karijeri zagrebačke niželigaše Rudeš, Kustošiju i Dinamovu filijalu Sesvete, kao i mlađe selekcije "vatrenih".

Poslednji duel Al Nasra i Al Hilala u ligi odigran je u decembru, a završen je neodlučno 2:2. Taliska i Abdulrahman Garib postigli su golove za Al Nasr, a Odion Igalo i Salem el Davsari su se upisali u strelce za Al Hilal.

Taliska i Igalo dele prvo mesto na listi strelaca Premijer lige ove sezone sa Hamdalahom iz Itihada. Sva trojica imaju po 16 golova na kontu, s tim što Igalo ima i dve asistencije, Taliska jednu, a Hamdalah nijednu. Na stadionu "Kralj Fahd", gde je domaćin Al Hilal, poslednji susret imali su u 2021. godini kada je Al Nasr slavio 2:1. 

Bar po jedna gol pao je na svakoj od poslednjih sedam Al Hilalovih prvenstvenih utakmica.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ PREDLOG: 1X&2+ (kvota 1,83)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024