''CRNE MAČKE'' HVATAJU POSLEDNJI VOZ ZA PLEJ-OF: Legenda preporodila ''terijere''

V.M.

18. 04. 2023. u 19:58 >> 19:58

SANDERLEND dočekuje ekipu Hadersfilda na ''Stadionu svetlosti''.

ЦРНЕ МАЧКЕ ХВАТАЈУ ПОСЛЕДЊИ ВОЗ ЗА ПЛЕЈ-ОФ: Легенда препородила теријере

Foto: Profimedia

Obračun timova koji biju potpuno drugačije bitke. Domaćin je trenutno deveti ali zaostaje samo dva boda za šestoplasiranim Blekburnom (koji je odigrao meč manje) i pobedom na večerašnjem susretu bi mogao da zauzme poziciju koja garantuje plej-of. Sa druge strane, gost je uspeo da pobegne iz opasne zone sjajnim igrama od kada je kormilo preuzeo Nil Vornok ali ima samo poen više od Redinga koji je prvi tim ispod crte i borba za opstanak će trajati do kraja prvenstva.

Nakon tri vezana remija, Sanderlend je ostvari dve bitne pobede i večeras će juriti het-trik. Prvo je savladao Kardif sa 0:1, a nakon toga je u prošlom kolu bio bolji od Birmingema rezultatom 2:1 i tako održao svoje šanse u borbi za plej-of.

Ono što ga može koštati nastupa u doigravanju su slabe igre kod kuće, ''crne mačke'' su na svom stadionu osvojile samo 28 bodova na 20 utakmica (po sedam pobeda, remija i poraza).

Što se tiče gosta, on je u prošlom kolu porazom od Svonsija prekinuo svoju sjanu seriju od pet utakmica bez poraza (tri pobede, dva poraza). Ono što je bitno za ''terijere'' je da je ta serije bila dovoljna da pobegnu sa dna i sada zauzimaju 19. mesto sa 43 osvojena boda.

Najveće zasluge za beg sa dna idu legendarnom engleskom menadžeru Nilu Vornoku koji se nakon 30 godina vratio u Hadersfild. Sedamdesetčetvorogodišnjak je izašao iz penzije da pomogne svom voljenom klubu da opstane u Čempionšipu i na dobrom je putu da to učini.

U prvoj polusezoni Sanderlend je slavio na ''Džon Smit stadionu'' rezultatom 0:2.

Lista izostanaka je poduža u oba tima.

Domaćini će biti bez Balarda, Beneta, Alasea, Embltona, Evansa. Haginsa i Stjuarta, dok će u redovima ''terijera'' izostati Adžorin, Filips, Nakajama, Tompson i Nikols.

Očekujemo jednu zanimljivu utakmicu na ''Stadionu svetlosti'' u kojoj će oba tima imati razlog da se bore za bodove i verujemo da će biti golova.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ TIP: |1-3&||1-3 (kvota 1.97)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu - rat koji je u toku je doveo da se zbivanja iz tih država prate iz minuta u minut, uživo, a na svakih pet minuta pojavi se nova informacija koja izazove veliku pažnju. Sport je neodvojiv deo života, pa i tokom ratnih zbivanja, a upravo je jedna sportska vest rastužila ovog ponedeljka Ukrajince.

29. 04. 2024. u 12:24

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave