DERBI ŠAMPIONATA: "Sveci" žele da odu na plus devet, gosti sanjaju drugu titulu u istoriji

O. M.

15. 04. 2023. u 20:53 >> 20:53

LIDER francuske Lige jedan, PSŽ, dočekuje prvog pratioca Lans u derbiju 31. kola, a možda i celog šampionata.

ДЕРБИ ШАМПИОНАТА: Свеци желе да оду на плус девет, гости сањају другу титулу у историји

FOTO: Tanjug/AP

"Sveci" su prvi sa 69, bodova, dok "krvavo-zlatni" imaju 63. U prvom susretu ove sezone, Lans je na svom "Bolar Delelisu" savladao aktuelne šampione sa 3:1. Bilo je to prvog dana nove godine, a strelci su bili Frankovski, Openda i Klod-Moris za Lans, odnosno Ekitike za PSŽ.

Parižani bi pobedom nad današnjim rivalom jednom rukom obgrlili šampionski pehar, bio bi to njihov 11. čime bi se izdvojili na prvom mestu večne liste koju sada dele sa Sent Etijenom i Marseljom. Devet bodova prednsoti bi bilo zaista teško dostižno u narednih sedam kola, ali ne treba zaboraviti ni Olimpik Marselj koji bi pobedom nad Troom mogao da izbije na drugu poiciju sa osam bodova zaostatka.

"Sveci" u poslednja dva meseca ne igraju dobro. Osim ispadanja iz Lige šampiona i francuskog kupa, doživeli su i tri poraza u Ligi 1, od čega dva uzastopna na ''Parku prinčeva'', kojima je prekinut niz od 35 utakmica u kojima nisu gubili pred svojim navijačima. U prošlom kolu su na gostovanju savladali Nicu sa 2:0, golovima bivših suparnika iz Barselone i Real Madrida, Lea Mesija i Serhija Ramosa.

S druge strane, Lans je prvog dana marta ispao iz Kupa Francuske od branioca titule Nanta i od tada ne zna za poraz u pet utakmica, a vezao je četiri pobede. Poslednju protiv Strazbura golovima Frankovskog i Madeire, dok je za goste koji su utakmicu završili sa desetoricom, pogodio Gameiro.

U Lansu se nadaju prvoj šampionskoj tituli od 1997/98, a ukupno drugoj.  Pobedom na ''Parku prinčeva'', koji je u poslednje vreme retko "sigurna kuća" za "Svece" ne samo da bi izjednačili rekord sezone od pet uzastopnih pobeda, nego bi prepolovili zaostatak za Parižanima u trci za pomenutim peharom.

Glavni adut Kristofa Galtije u sprečavanju toga biće ponovo najbolji fudbaler sveta Leo Mesi koji opet ima priliku da se upiše u anale PSŽ-a i to kao tek treći igrač u Francuskoj ligi koji je tokom jedne sezone zabeležio bar 15 golova i asistencija. Trenutno je u obe kategorije na "koti 14".

Frank Ez uzda se u Loisa Opendu koji je postigao četiri od Lansovih poslednjih pet golova u gostima u ligi, a njegovim golom gost je u prvom meču stigao do prednosti od 2:1.

PSŽ je postizao gol u oba poluvremena u 18 od svojih 30 utakmica Lige 1 ove sezone, što je rekord u ligi.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ PREDLOG: |1+&||1+ (kvota 1,60) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)