MANČESTER SITI NE PRESTAJE DA MELJE: Raštimovane ''lisice'' nisu dorasle zadatku

V.M.

15. 04. 2023. u 09:15

ČETA Pepa Gvardiole će dočekati Lester na ''Etihadu'' od 18:30.

МАНЧЕСТЕР СИТИ НЕ ПРЕСТАЈЕ ДА МЕЉЕ: Раштимоване лисице нису дорасле задатку

FOTO: AP/Tanjug

Domaćin je u fantastičnoj seriji rezultata, vezao je devet pobeda u svim takmičenjima i ima priliku da spusti razliku u odnosu na vodeći Arsenal na tri boda i tako stvori dodatni pritisak ''tobdžijama'' koje igraju sa gradskim rivalom Vest hemom. Sa druge strane, Lester je u katastrofalnom ritmu, osvojio je samo bod na poslednjih pet ligaških utakmica, nalazi se u zoni ispadanja i očekuje ga grčevita borba za opstanak u eliti.

Mančester siti je ponovo uhvatio prepoznatljivi zalet pri kraju sezone i spreman je za bitke koje ga očekuju. Prošlog vikenda je rutinski savladao Sautempton i tako iskoristio kiks Arsenala koji je remizirao na ''Enfildu'', prišao mu je na šest bodova ali ima odigran meč manje od lidera, a ako na to dodamo da ih tek očekuje međusobni duel na ''Etihadu'' zaključićemo da će borba za titulu biti veoma zaniljmiva.

Pored sjajnih igara u prvenstvu, izabranici Pepa Gvardiole su preko nedelje u dominantnom stilu trijumfovali protiv Bajerna u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona i sa tri gola prednosti idu na revanš u Nemačku. Za tu razliku zaslužni su Rodri, Bernardo Silva i Holand.

Što se tiče gosta, njega drma velika kriza i pitanje je da li će uspeti da je prebrodi i opstane u eliti. Lester je trenutno pretpolsednji na tabeli sa 25 osvojenih bodova, dva manje od Evertona koji je prvi tim iznad crte.

Uprava kluba je uručila otkaz dugogodišnjem treneru Brendanu Rodžersu i na njegovo mesto je do kraja sezone doveden bivši menadžer Noriča i Vile, Din Smit.

Iskusni stručnjak na raspolaganju ima ekipu koja poseduje kvalitet da igra  u Premijer ligi, ali igrači ne igraju na prepoznatljivom nivou i očekuje ga veoma težak debi na klupi ''lisica'' protiv najrazigranije ekipe u Engleskoj.

Siti će biti bez Fodena, dok će sa druge strane odsutvovati Džastin, a pod znakom pitanja su Barns, Tilemans i Bertran.

Na prvom ovosezonskom obračunu ''građani'' su slavili pogotkom Kevina de Brujnea iz slobodnog udarca, a verujemo da će večeras biti dosta ubedljiviji.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj

novoj aplikaciji.

NAŠ TIP: 1-1&4+ (kvota 2,45)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)