OLIMPIJAKOS UZDRMAN NAKON PORAZA U ''DERBIJU VEČITIH NEPRIJATELJA'': AEK je većinu posla odradio u prvoj utakmici

V.M.

12. 04. 2023. u 08:55

PIREJCI se nadaju čudu u revanšu polufinala Kupa Grčke od 18:30 na stadionu ''Jorgos Karaiskakis''.

ОЛИМПИЈАКОС УЗДРМАН НАКОН ПОРАЗА У ДЕРБИЈУ ВЕЧИТИХ НЕПРИЈАТЕЉА: АЕК је већину посла одрадио у првој утакмици

Foto: Profimedia

U prvoj utakmici AEK je u potpunosti dominirao i ubedljvio je slavio rezultatom 3:0. Poveli su golom Garsije u trećem minutu, nakon toga Samaseku je nesrećno ubacio loptu u svoju mrežu, a u debeloj sudijskoj nadoknadi (90+13) sa bele tačke novi pogodak postigao je Garsija. 

Olimpijakos je za vikend drastično smanjio svoje šanse za titulu jer je u velikom derbiju poražen od strane lidera Panatinaikosa sa 2:0. Sada zaostaje šest bodova za večitim rivalom i AEK-om koji dele prvo mesto i moraće da ih savlada u preostalim međusobnim duelima kako bi imao ikakve šanse da odbrani titulu.

Što se tiče kupa, ''crveno-beli'' su prvo savladali Atromitos u osmini finala (ukupan rezultat 6:3), a nakon toga su u četvrtfinalu bili bolji od Arisa (ukupan rezultat 2:0). Olimpijakos je ovo takmičenje osvajao rekordnih 28 puta, poslednji put 2020. godine, a takođe je gubio u 13 finala.

AEK je podigao formu u ključnom delu sezone i nada se duploj kruni. Za vikend je nastavio svoj pobedčniki niz i posle pobeda protiv PAOK-a (0:1) i Volosa (0:1) savladan je Aris sa 3:1. Gost je trenutno na deobi prvog mesta, ali ako bi imao isto bodova kao PAO zbog ujednačenog međusobnog duela i činjenice da je ekipa iz Atine bila na čelu posle reguralnog dela prvenstva bio bi drugi, tako da će morati ili da napravi bodovnu razliku ili da trijumfuje u preostalom međusobnom duelu koji će se igrati u prestonici 29. aprila. 

''Dvoglavi orlovi''  odiseju u kupu započeli su pobedom protiv Janjine sa 2:0, nakon toga su izbacili Kifisasa ukupnim rezultatom 0:5, a u prošlom kolu su bili bolji od Panseraikosa (6:1).  ''Žuto-crni'' su trofej namenje prvaku kupa podizali u 15 navrata.

Ovo će biti četvrti ovosezonski duel današnjih rivala. Do sada su viđena sva tri moguća ishoda, prvo su remizirali bez golova, a posle toga su oba tima slavila po jedanput (AEK 3:0, Olimpijakos 1:3).

Nema većih problema sa povredama i očekuje se da oba trenera izvedu najjači mogući sastav. 

Domaćin će morati da napadne od prvog minuta jer juri veliki zaostatak, to će ostaviti prostora za kontre AEK-a i zbog toga verujemo da će biti golova.

NAŠ TIP: 1P1+&2+ (kvota 1,57)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)