LIDS BI DA POBEGNE IZ ZONE ISPADANJA: Na ''Eland roud'' dolazi najgori gost u ligi

V.M.

04. 04. 2023. u 10:10

''PAUNOVI'' dočekuju Notingem forest u zaostaloj utakmici sedmog kola u utorak od 20:45.

ЛИДС БИ ДА ПОБЕГНЕ ИЗ ЗОНЕ ИСПАДАЊА: На Еланд роуд долази најгори гост у лиги

FOTO: EPA

Borba za opstanak će ove sezone biti jako zanimljiva u Premijer ligi jer Lester koji je 19. na tabeli ima samo tri boda manje od trianestoplasiranog Vulverhemptona. U sred te borbe su i današnji rivali, Lids je prvi tim ispod crte sa 26 osvojenih bodova, dok je Notingem nešto sigurniji na 15. mestu sa poenom više od ''paunova''.

Domaćin je krajem februara smenio Džesija Marša i na klupu je zaseo Havi Garsija. Španski stručnjak je konsolidovao ekipu koja je na pet ligaških utakmica od kada je on na čelu upisala dve pobede uz isto toliko poraza i remi sa Brajtonom.

Lids je za vikend izgubio na ''Emiratima'' od Arsenala sa 1:4, ali to je bio očekivan poraz i Garsija je nakon meča izjavio da veruje u svoje igrače.

Ekipu iz Jorkšira prati maler kada igra prvenstvene utakmice preko nedelje, jer je na poslednjih deset ligaških susreta između utorka i četvrtka bez pobede (šest poraza uz četiri remija) i večeras će pred svojim navijačima biti orni da prekinu taj crni niz.

Notingem je pružao odlične partije početkom druge polusezone kojima je uspeo da pobegne iz zone ispadanja, ali sada je ponovo u kontra-ritmu i ne zna za pobedu još od počektka februara kada je na ''Siti graundu'' slavio upravo protiv Lidsa sa 1:0 pogotkom Brenana Džonsona.

Izabranici Stiva Kupera su za vikend poveli protiv Vuvsa, ali nisu uspeli da sačuvaju svoju mrežu do kraja i na posle 90 minuta na semaforu je stajalo 1:1. To je bio treći remi bivšeg prvaka Evrope na poslednjih pet utakmica u kojima je još doživeo tri poraza.

Gost igra katastrofalno van svog terena ove sezone i na 13 utakmica je upisao samo jedan trijumf i osvojio mizernih šest bodova.

Notingem ima prednost što se tiče međusobnih duela protiv Lidsa koji ga nije porazio na poslednjih šest susreta u kojima su ''šumari'' tri puta slavili, a viđeno je isto toliko nerešenih ishoda.

Domaćin će na večerašnjem susretu biti bez Gnjonta, Vobera, Foršoa, Dalasa i Adamsa.

Što se tiče gostiju, Kuper neće moći da računa na Bjankona, Bolija, Hendersona, Ričardsa i Vuda, dok su pod upitnikom nastupi Orije, Mekena i Jejts.

Očekujemo da Lids prekine post protiv Notingema i verujemo da će osvojiti bitna tri boda u borbi za opstanak.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,82)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a