ČELSI HVATA POSLEDNJI VOZ ZA EVROPU: Na ''Stamford bridž'' dolazi rado viđen protivnik

V.M.

01. 04. 2023. u 09:00

''PLAVCI'' će od 18:30 ugostiti Aston vilu u utakmici 29. kola Premijer lige.

ЧЕЛСИ ХВАТА ПОСЛЕДЊИ ВОЗ ЗА ЕВРОПУ: На Стамфорд бриџ долази радо виђен противник

FOTO: EPA

Delovalo je da je četa Grejama Potera konačno uhvatila zalet pobedama protiv Lidsa i Lestera uz plasman u četvrtfinale Lige šampiona, ali serije je prekinuta pred pauzu kada je sa ''Stamoford bridža'' bod odneo Everton, 2:2. Sa druge strane, Aston vila je u odličnoj formi, neporažena je na pretodhne četiri utakmice i sa dosta samopouzdanja dolazi u prestonicu.

Čelsi igra jako slabo čitave sezone, ali čini se da je dolazak Enca Feranndeza i Feliksa prodrmao ekipu koja je trenutno deseta na tabeli sa 38 bodova. Četiri poena više ima Liverpul koji se nalazi na šestom mestu, tako da je borba za Evropu još u opticaju za prvaka Starog kontinenta iz 2012. i 2021. godine.

''Plavci'' pružaju promenljive partije na svom terenu i na poslednjih pet utakmica kod kuće ostvarili su dve pobede, odigrali isto toliko remija i doživeli poraz od Sautemptona. Tvrd fudbal se igra na ''Stamford bridžu'' ove sezone što i govori podatak da je to stadion koji je video najmanje golova ove sezone u čitavoj Premijer ligi, 26 pogodaka na 13 utakmica.

Unaj Emeri radi odličan posao od kada je zaseo na klupu Aston vile, gost je neporažen na prethodne četiri utakmice i može se reći da je pauza došla u najogrem trenutku za izabranike španskog stručnjaka jer su na te četiri utakmice pokupili čak deset bodova.

''Lavovi'' su imali problema sa postizanjem golova na početku sezone, ali od kada je Emeri preuzeo kormilo to nije slučaj i postigli su barem po jedan gol na svakoj utakmici od kada je bivši menadžer Arsenala preuzeo tim. To se i videlo u prošlom kolu kada je ekipa iz Birmingema rutinski savladala Bornmut sa 3:0 golovima Dagalasa Luiza, Buendije i Remzija.

Što se tiče međsubonih duela veliku prednost ima Čelsi, dovoljno govori podatak da je Aston bila na prethodnih 17 gostovanja na ''Stamford bridžu'' ostvarila samo jednu pobedu. ''Plavci'' su slavili 11 puta, a viđeno je i pet remija.

Grejam Poter neće moći da računa na Tijaga Silvu i Broju, dok su pod upitnikom Haverc i Džejms koji su ranije završili svoje obaveze sa reprezentacijom zbog blažih povreda, ali veruje se da će biti spremni za večerašnji susret.

Što se tiče Vile, Unaj Emeri će biti bez usluga Metija Keša koji se povredio na susretu Poljska – Češka i pridružiće se Kutinnju i Stiru koju odsustvuju već par utakmica.

Očekujemo jedan zanimljiv susret, oba tima su podigla formu i verujemo da će biti golova iako to često nije bio slučaj na ''Stamford bridžu'' ove sezone.

NAŠ TIP: |1-3&||1-3 (kvota 2,05)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)