GVARDIOLA BEZ PORAZA OD LIVERPULA NA ''ETIHADU'': "Građani" za titulu, "redsi" za plasman u Ligu šampiona

O. M.

01. 04. 2023. u 08:15

FUDBALERI Mančester sitija i Liverpula otvaraju 29. kolo engleske Premijer lige.

ГВАРДИОЛА БЕЗ ПОРАЗА ОД ЛИВЕРПУЛА НА ЕТИХАДУ:  Грађани за титулу, редси за пласман у Лигу шампиона

Foto: Profimedia

"Građani" žele da ostanu u šampionskoj trci, a "redsi" da poprave šanse u borbi za Ligu šampiona, tako da oba tima imaju mnogo razloga da se subotnjem (13.30) okršaju predaju punom snagom. 

Prošle godine u ovo vreme bili su slični uslovi, s tim što je Liverpul jurišao na "četvorostruku krunu" - titulu šampiona Engleske, Ligu šampiona, FA kup i Liga kup. Na kraju su osvojili samo ova dva potonja takmičenja, dok su u LŠ I PL morali da se zadovolje vicešampionskim titulama. Ovu godinu počeli su osvajanjem Komjuniti šilda, ali su već ispali iz sva tri kupa i iz trke za šampionski pehar Premijer lige.

Kako zbog boljih igara tokom cele sezone, tako i zbog mnogo pozitivnijeg trenutka u kojem se nalaze, Siti sa razlogom u ovaj meč ulazi sa zvanjem apsolutnog favorita. U fantastičnoj formi se nalaze izabranici trenera Pepa Gvardiole (šest trijumfa zaredom u svim takmičenjima, deset utakmica bez poraza).

Na poslednja dva susreta postigli su "građani" čak 13 golova, a jedino što brine španskog stručnjaka je zdravstveno stanje prvog napadača i autora osam od pomenutih 13 pogodaka. Erling Holand zbog povrede prepona nije bio u sastavu norveške reprezentacije na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

U poslednjem duelu na Etihadu, odigranom u Liga kupu krajem prošle kalendarske godine, sa 3:2 je slavio Siti, golovima Holanda, Mareza i Akea, dok su pogotke za Liverpul postigli Fabio Karvaljo i Mo Salah.

Prvi ovosezonski obračun na “Enfildu” pripao je domaćinu minimalnim rezultatom. Strelac je i tada bio egipatski fudbaler koji je postigao najmanje po gol na poslednja tri duela sa Sitijem, a ukupno je 11 puta bio strelac protiv "građana". Na poslednjih deset susreta s ovim rivalom sedam puta je tresao mrežu i zabeležio tri asistencije. Jedni put kad je u obe ove kolone imao nulu bilo je kad su igrali 0:0 pre pet i po godina.

Pep Gvardiola nikad nije izgubio na ''Etihadu'' od Liverpula. "Građani" su samo jednom u poslednjih 13 derbija poraženi od "redsa", bilo je to 2015. godine kada ih je sa klupe predvodio Manuel Pelegrini. U poslednjih 11 godina ove dve ekipe sastale su se 31 put, a samo pet tih duela nije došlo 3+.

Dok je Erling Holand neizvestan, a Fil Foden izvesno neće nastupiti na derbiju jer je u četvrtak operisao slepo crevo. trojku na sredini verovatno će činiti Gundogan, Rodri i Kevin de Brujne, a norvežanina u napadu verovatno menja Hulijan Alvarez.

Što se tiče Liverpula, Klop ne može da računa na Tijaga Alkantaru i Stefana Bajčetića, dok su Darvin Nunjez i Luis Dijaz oporavljeni ali upitne fizičke pripremljenosti.

NAŠ PREDLOG: GG&3+ (kvota 2,05)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ NIJE OČEKIVAO OVO: Endi Marej traži da se zbog njega napravi presedan na Rolan Garosu