ČETA HRVATSKOG STRUČNJAKA CILJA LIGU ŠAMPIONA: Marselj pobedom čuva drugo mesto

V.M.

31. 03. 2023. u 09:45

DESETOSTRUKI prvak Francuske dočekuje Monpelje u prvoj utakmici Lige 1 nakon reprezentativne pauze.

ЧЕТА ХРВАТСКОГ СТРУЧЊАКА ЦИЉА ЛИГУ ШАМПИОНА: Марсељ победом чува друго место

Foto: Profimedia

Oba tima su se nalazila u dosta solidoj formi pre pauze i nadaju se da mogu da nastave sa dobrim igrama. Marselj u samoj završnici prvenstva očekuje borba za druo mesto i direktan plasman u Ligu šampiona, dok je sa druge strane Monpelje pobegao iz opasne zone ali nema ni priliku da se bori za plasman u Evropu tako da će biti veoma rasterećen u poslednjih deset kola.

Olimpik je trenutno drugi na tabeli sa 59 osvojenih bodova, što je dva više od Lansa, odnosno pet od Monaka. Takođe zaostaje sedam poena za liderom PSŽ-om, ali nije realno očekivati da će ''sveci'' prosuti toliki broj bodova u završnici prvenstva.

Na poslednjih pet ligaških susreta, četa Igora Tudora je upisala tri pobede uz poraz i remi. U proteklom kolu Marselj je savladao Rems nakon preokreta sa 1:2 golovima Aleksisa Sančeza. 

Domaćin nije ostvario pobedu na svom ''Velodromu'' na poslednje četiri utakmice kod kuće i večeras će pokušati da prekine tu seriju loših rezultata.

Monpelje je po formi najbolja ekipa u Ligi 1 jer je ostvario četiri pobede uz remi na poslednjih pet utakmica. Poslednja žrtva Zakarianovih izabranika bio je Klermon koji je poveo na ''Mosonu'' preko Kauija, ali je Vahi sa dva gola u drugom poluvremenu doneo tri boda svojoj ekipi. 

Gost zauzima 11. mesto na tabeli francuskog prvenstva sa 36. osvojenih bodova.  Nekadašnji osvajač Lige 1 igra dosta otvoren fudbal ove sezone što i govori njegova gol-razlika 44:47.

Što se tiče međusobnih duela, Marselj ima prednost u skorijoj istoriji. Na poslednjih deset susreta, današnji domaćin je slavio pet puta, viđena su četiri remija, dok je Monpelje upisao samo jedan trijumf.

Igor Tudor večeras neće moći da računa na Balerdija, Ruiza, Harita i Kolašinca. Sa druge strane, Mišel De Zakarian će biti lišen usluga Esteva, Leroja, Makuana, Masusasa i Bertroa.

Očekujemo jednu zanimljivu utakmicu, obe ekipe su u dosta dobrom ritmu, pogotovo Monpelje i verujemo da će večeras biti pogodaka.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,88)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024