KRSTAJIĆEVI ''LAVOVI'' GRIZU: Crna Gora u seriji loših rezultata

V.M.

24. 03. 2023. u 16:47 >> 16:47

BUGARSKA dočekuje Crnu Goru od 18 časova na ''Huvepfarma areni''.

КРСТАЈИЋЕВИ ЛАВОВИ ГРИЗУ: Црна Гора у серији лоших резултата

FOTO: AP

U grupi ''G'' za plasman na Evropsko prvenstvo su glavni favoriti Srbija i Mađarska, dok današnji protivnici vrebaju šansu iz senke. Zbog toga je ovaj meč jako bitan jer reprezentacija koja bi osvojila tri boda znatno bi povećala svoje šanse da pripreti favoritima. Pored ovih selekcija, tu je i Litvanija koja je jedna od lošijih evropskih reprezentacija i realno gledano za nju bi bio uspeh da osvoji nekoliko bodova.

Mladen Krstajić solidno vodi Bugarsku koja je neporažena na svojih poslednjih šest utakmica. Nakon što je u Ligi nacija zauzela drugo mesto u četvrtoj grupi lige ''C'', domaća selekcija je odigrala dva prijateljska susreta u novembru. U njima je savladala Kipar i odigrala nerešeno sa Luksemburgom koji je "otkinuo" bod juče u Slovačkoj.

Krstajić je dosta podmladio selekciju od kada je preuzeo kormilo i na spisku pozvanih igrača, samo dva fudbalera imaju 30 ili više godina. Bugare nakon meča sa Crnom Gorom očekuje susret sa Mađarskom, tako da odmah na otvaranju kvalifikacija imaju dva ključna meča i ako bi ostali neporaženi na njima, ili uradili nešto više od toga, moglo bi se reći da su dobro započeli.

Crna Gora se nada da može da napravi iznenađenje i plasira se na neko veliko takmičenje po prvi put od kada je nezavisna država. Da bi to uradila, Jovetić, Marušić i Stefan Savić će morati da odigraju kvalifikacije na visokom nivou i selektor Miodrag Radulović se uzda u njih. 

''Hrabri sokoli'' se nalaze u lošoj formi jer su na poslednja četiri susreta doživeli tri poraza uz remi. Prvo su u završna dva kola Lige nacija izgubili od Bosne i Finske, a nakon toga su u prijateljskim utakmicama sredinom novembra remizirali sa Slovačkom i doživeli novi poraz od Slovenije. 

Ove dve ekipe su takođe bile u grupi u kvalifikacijama za prošlo Evropsko prvenstvo, gde su dva puta podelili bodove. (0:0, 1:1)

Krstajić ima par problema sa izostancima, a najzvučnije ime koje neće nastupiti je levi bek Ludogoreca Antoni Nedljakov.

Sa druge strane, Radulović ne može da računa na usluge bivših igrača Partizana, Marka Jankovića i Uroša Đurđevića.

Očekujemo da ''lavovi'' osvoje barem bod i da bude malo golova na utakmici. 

NAŠ PREDLOG: 1X&0-3 (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)