CRVENI ĐAVOLI PREBOLELI "SEDMICU" OD LIVERPULA: Sautempton još pamti "devetku" sa Old Traforda od pre dve godine

O. M.

12. 03. 2023. u 08:16

MANČESTER junajted dočekuje Sautempton u utakmici 27. kola engleske Premijer lige.

ЦРВЕНИ ЂАВОЛИ ПРЕБОЛЕЛИ СЕДМИЦУ ОД ЛИВЕРПУЛА: Саутемптон још памти деветку са Олд Трафорда од пре две године

FOTO: AP/Tanjug

"Crveni đavoli" su sredinom nedelje pokazali da imaju karakter, pošto su savladali Betis sa 4.1, samo četiri dana nakon katastrofe u derbiju protiv Liverpula (7:0). Trijumf nad španskim timom u okviru Lige Evrope bio je 21. uzastopni meč Junajteda bez poraza na Old Trafordu, a za to vreme samo su Lids (2:2) i Njukasl (0:0) ostali neporaženi.

Menadžer Erik ten Hag izrazio je posle pobede nad timom iz Sevilje zahvalnost navijačima koji su pružili podršku igračima uprkos debaklu u Liverpulu.  Mančester je trenutno treći na tabeli Premijer lige sa 14 bodova zaostatka, uz utakmicu manje, od lidera Arsenala i minus devet u odnosu na gradskog rivala Siti.

Sautempton dolazi na ''Old traford'' posle pobede  od 1:0 nad Lesterom, koja je usledila tri dana nakon šokantnog poraza na svom terenu od četvrtoligaša Grimzbija u EFL kupu (1:2). "Sveci" su u nezavidnoj poziciji na tabeli i poslednji su na tabeli sa 21. osvojenim bodom.

Klub sa juga Engleske znao je u prošlosti da iznenadi na ''Teatru snova'', iako je reč o ekipi koja ima najviše poraza od Mančester junajteda u istoriji Premijer lige (29). Posebno traumatično sećanje navijači Sautemptona imaju na susret iz februara 2021. godine kada su poraženi sa 9:0. 

Većina fudbalera Mančestera koji su učestvovali u ovoj istorijskoj pobedi i sada je u klubu, tačnije svi osim Edisona Kavanija koji je sada u Valensiji i Danijela Džejmsa koji nastupa za Fulam. Njih dvojica bili su među strelcima na tom meču, zajedno sa Entonijem Marsijalom (dvostrukim strelcem), Markusom Rašfordom, Skotom Mektominajom, Brunom i Van Bisakom, dok je deveti pogodak bio autogol Jana Bednareka.

Ta utakmica drži rekord u najvećem broju različitih strelaca za jedan tim u istoriji Premijer lige.

A strelac sledećeg gola za Junajted protiv Sautemptona postići će stoti gol za "crvene đavole" u premijerligaškim okršajima ova dva kluba. Za očekivati je da ovaj jubilej bude dostignut, pošto su na prethodnih 15 utakmica na Old Trafordu domaćini postizali bar po dva gola.

U prvom okršaju ove sezone Mančester je slavio u Sautemptonu sa 1:0, golom Bruna Fernandeša, a prošle godine u Mančesteru bilo je 1:1, kada je Sančo doneo prednost đavolima, a izjednačio je  Če Adams.

NAŠ PREDLOG: 1&D2+ (1,63)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

ŠOK PRED OLIMPIJSKE IGRE: Najbolja srpska košarkašica u 28. godini završila karijeru! (VIDEO)