FARMACEUTI (OPET) SVETE ZVEZDU? Posle Monaka, Bajer ukršta koplja i sa Ferencvarošem

O. M.

09. 03. 2023. u 08:55

BAJER Leverkuzen očekuje Ferencvaroš u prvoj utakmici osmine finala Lige Evrope.

ФАРМАЦЕУТИ (ОПЕТ) СВЕТЕ ЗВЕЗДУ? После Монака, Бајер укршта копља и са Ференцварошем

FOTO: Tanjug/AP

Ferencvaroš je kao pobednik grupe "H", u kojoj se takmičila i Crvena zvezda, direktno prošao među 16 poslednjih učesnika drugog po jačini evropskog klupskog takmičenja, dok su "farmaceuti" to pravo morali da izbore preko plej-ofa. Nakon što su zauzeli treće mesto u grupi "B" Lige šampiona, sastali su se sa Monakom, koji je zauzeo drugo mesto u grupi sa Ferencvarošom. Podsećamo, u grupi je još bio i Trabzon.

Iako je osvojio prvo mesto, mađarski predstavnik je takmičenje u grupi "H" završio sa negativnom gol-razlikom, za šta je u velikoj meri zaslužan i ubedljiv poraz od srpskog šampiona u Beogradu od 4:1.

Leverkuzen je treće mesto u svojoj grupi Lige šampiona osvojio zahvaljujući remiju sa Brižom u poslednjem kolu i pobedi Porta nad Atletikom iz Madrida. Na kraju su se gledali međusobni susreti između "farmaceuta" i jorgandžija" a uspešniji je bio nemački predstavnik (2:0 i 2:2). U dvomeču protiv Monaka odlučivali su penali, nakon što su oba susreta završena pobedama gostiju od 3:2.

Ove dve ekipe sastale su se u grupnoj fazi Lige Evrope 2021. i tada je Ferencvaroš pobedio 1:0 u Budimpešti, a Bajer 2:1 u Leverkuzenu. Nemci su osvojili grupu i kasnije ispali u osmini finala od Atalante, a Mađari su zauzeli poslednje mesto.

Leverkuzen je trenutno deveti u Bundesligi sa malim izgledima da i naredne sezone izbori Evropu, zaostaje osam bodova za mestom koje vodi u Ligu konferencija. Ferencvaroš je ubedljivo prvi u Mađarskoj ligi i gotovo je izvesno da će osvojiti 34. titulu, petu uzastopnu, a šestu otkad se najtrofejniji mađarski klub vratio u elitu 2010. posle tri godine u drugoj ligi.

Leverkuzen je za vikend demolirao Hertu iz Berlina sa 4:1, dok je Ferencvaroš samo remizirao sa Mezekevešdom, ekipom iz sredine tabele koja na šest prolećnih utakmica mađarske lige ne zna za poraz.

Trener Bajera Ćabi Alonso i dalje ne računa na već duže vreme povređene golmana Andreja Luneva i vezistu Čarlesa Aranguiza. Neizvesno je učešće Mičela Bakera koji je meč sa Hertom propustio iz ličnih razloga, dok je Žeremi Frimpong zamenjen u prvom poluvremenu tog meča jer se posle postignutog gola žalio na povredu pa je i on pod znakom pitanja.

Trener Ferencvaroša Stanislav Čerčesov neće imati na raspolaganju Muhameda Bešića koji ima ozbiljnu povredu kolena.

NAŠ TIP: 1&2+ (kvota 1,48)

TIP ZA HRABRIJE: 1&GG (kvota 2,95)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

ŠOK PRED OLIMPIJSKE IGRE: Najbolja srpska košarkašica u 28. godini završila karijeru! (VIDEO)