''DERBI VEČITIH NEPRIJATELJA'': Srbin čuva prvo mesto protiv najvećeg rivala

V.M.

25. 02. 2023. u 09:15

OLIMPIJAKOS dočekuje Panatinaikos u jednom od najvatrenijih derbija na svetu.

ДЕРБИ ВЕЧИТИХ НЕПРИЈАТЕЉА: Србин чува прво место против највећег ривала

Foto arhiva VN

Veliki rivali ukrstiće koplja po 213. put u u istoriji. ''Crveno-beli'' imaju prednost sa 86 pobeda, uz njih je viđeno 73 remija i 53 trijumfa ''zelenih''. Trka za titulu u Grčkoj skoro nije bila neizvesnija. Panatinaikos je prvi sa 54 boda, AEK je drugi sa 50 osvojenih poena, dok pet manje od lidera ima trećeplasirani Olimpijakos.

Domaćin je uhvatio zalet i igra odlično u poslednje vreme. Na minule četiri ligaške utakmice ima tri pobede i remi. Prošlog vikenda rutinski je savladao Lamiju sa 0:3. Olimpijakos je ostvario četiri uzatopna trijumfa na svom terenu i danas će probati da upiše i peti protiv večitog rivala. Trenutni prvak Grčke je postigao 44 gola u dosadašnjem toku takmičenja i uz AEK je najbolji napad lige.

PAO je takođe u odličnom ritmu. Četa Ivana Jovanovića je nakon nešto slabijih rezultata početkom drugog dela prvenstva izgubila prednost koju je imala, ali sada je upisala tri uzastopne pobede i u odličnoj atmosferi dočekuje derbi. ''Zeleni'' čekaju titulu punih 13 godina i nadaju se da vođeni srpskim stručnjakom mogu da vrate trofej prvaka u svoje vitrine. Panata je u prošlom kolu rutinski savladala Volos rezultatom 2:0.

Na prvom derbiju ove sezone viđena je velika borba u kojoj su večiti rivali podelili bodove, 1:1. To je bio treći remi na poslednjih pet duela ovih timova, pored te tri nerešene utakmice PAO je slavio dva puta.

Očekuemo još jednu borbenu utakmicu, verujemo da ćemo gledati tvrd fudbal sa malo pogodaka što je često slučaj na ovakvim derbijima.

NAŠ TIP: |0-1&||1-3 (kvota 1,76)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije