NA ''DAL'ARI'' SUDAR TIMOVA U DOBROJ FORMI: Monca bi da stane rame uz rame sa Bololjom

M.T.

12. 02. 2023. u 09:45

GOSTI nemaju poraz na sedam mečeva u Seriji A.

НА ДАЛАРИ СУДАР ТИМОВА У ДОБРОЈ ФОРМИ: Монца би да стане раме уз раме са Болољом

Foto: EPA-EFE/FABIO FAGIOLINI

Zanimljiv meč igraće danas od 15 časova na stadionu ''Renato Dal'Ara'' Bolonja i Monca u okviru 21. kola italijanskog šampionata, pošto je reč o timovima koji se nalaze u veoma dobroj formi.

Od poraza protiv Atalante, Bolonja je uspela da u Seriji A u naredna četiri kola od mogućih 12 osvoji deset bodova zahvaljujući remiju sa Kremonezeom i pobedama protiv Udinezea, Specija i Fiorentine u prethodnom kolu. Imao je tim Tijaga Mote u međuvremenu poraz u Kupu Italije od Lacija minimalnim rezultatom, ali u ligi za sada stvari idu dobro za Bolonju.

Zahvaljujući seriji dobrih rezultata, Bolonja se nalazi u gornjoj polovini tabele na devetoj poziciji sa 29 bodova, koliko ima i Udineze na osmom mestu, ali sa boljom gol razlikom. Iako to nije bio cilj pred početka sezone, Bolonja bi mogla do kraja da dođe i do situacije da izbori izlazak u evropska takmičenja pošto Atalanta na šestom mestu ima devet bodova više.

Poput Tijaga Mote, trener Monce Rafaele Paladino takođe je debitovao na klupi u sedmom kolu i radi za sada odličan posao. Posle teškog i sporog početka upremijernom učešću u Seriji A, Monca igra sve bolje, a od trenutka kada je Paladino seo na klupu u narednih 15 mečeva Monca je osvojila 25 bodova od mogućih 45 i samo su Napoli, Inter, Roma, Milan, Juventus, Atalanta i Lacio uspeli da osvoje više.

Monca je neporažena na sedam utakmica u Seriji A sa tri pobede i četiri remija, a u toj seriji je savladan Juventus i odigrano je nerešeno sa Interom i Paladinov tim je pokazao da se ne boji ni najvećih timova. U ovom periodu Monca je poražena samo u kupu gde je eliminisana od Juventusa u osmini finala.

Na tabeli je Monca trenutno na 11. poziciji sa 26 poena, iza Juventusa koji ima isti broj bodova posle kazne i bolju gol razliku, dok za Bolonjom zaostaje tri boda. Može se reći da je Monca brigu oko opstanka prebrinula pošto je od opasne zone udaljena 12 bodova.

Nastavlja trener Bolonje Tijago Mota da se muči sa sastavom za utakmice zbog povreda brojnih igrača i tako će biti i protiv Monce. Van stroja su Nikola Sansone, Kevin Bonifaci, Lorenco De Silvestri i Marko Arnautović dok je pod znakom pitanja igranje Adama Sumare. Izostaće i defanzivac Džon Lukumi zbog suspenzije, a umesto njega bi mogao u startnoj postavi da bude Stefan Poš.

Za razliku od Tijaga Mote, Rafaele Paladino nema nijednu birgu po pitanju tima jer su svi igrači zdravi, dok se posle suspenzije vraća Stefano Sensi i Monca će na stadion ''Renato Dal'Ara'' doći u najjačem sastavu.

Ovo će biti tek drugi meč između ovih timova, a u prvom odigranom ove sezone poslednjeg dana oktobra prošle godine, Bolonja je uspela da slavi protiv Monce u gostima sa 2:1.

NAŠ TIP: 1+I&2+ (kvota 1,65)

TIP ZA HRABRIJE: X (kvota 3,20)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna