ARAPI MAŠTAJU DA SE POPNU NA "KROV SVETA"! "Kraljevi" u poteri za petom krunom

M.T.

11. 02. 2023. u 16:34 >> 16:34

''Kraljevski klub''bio je ubedljiv u polufinalu.

АРАПИ МАШТАЈУ ДА СЕ ПОПНУ НА КРОВ СВЕТА! Краљеви у потери за петом круном

FOTO: Tanjug/AP

Prvi put u svojoj istoriji će Al Hilal iz Saudijske Arabije igrati protiv Real Madrida, a fudbalski teren je odlučio da to bude baš u finalu Svetskog klupskog prvenstva u Maroku, na stadionu ''Princ Mulaj Abdelah'' večeras od 20 časova u meču u kojem se makar formalno ''los blankosi'' vode kao domaćin.

Tačno na godišnjicu osvajanja četvrte titule, Real Madrid je u sredu savladao u polufinalu Al Ahli sa ubedljivih 4:1, mada je egipatski klub bio ravnopravniji protivnik nego što to govori rezultat pošto su dva gola igrači Karla Ančelotija postigli u sudijskoj nadoknadi. Real je pokazao da se brzo oporavio od iznenađujućeg poraza od Majorke u La Ligi koja ga je ostavila na osam bodova zaostatka u odnosu na Barselonu.

Real je sa četiri titule svetskog klupskog prvaka rekorder i to bi mogao večeras da samo još više učvrsti. Posle poraza u Superkupu Španije od Bareselone, ovo je nova prilika da ''kraljevski klub'' osvoji prvi trofej u sezoni. Madriđani su prvu titulu klupskog prvaka sveta osvojili 2014, a i tada je na klupi sedeo Karlo Ančeloti. Italijan ima priliku da se izjednači sa Pepom Gvardiolom koji je tri puta osvajao ovo takmičenje, dok je Anćeloti to uspeo i 2007. sa Milanom.

Al Hilal je postao prvi saudijski klub koji je uspeo da stigne do finala svetskog klupskog prvenstva pošto je uspeo da napravi iznenađenje i savlada brazilski Flamengo sa 3:2. Saudijski klub je vodio na poluvremenu sa 2:1, ali je ulogu odigrala i brojačana prednost pošto je pred sam odlazak na veliki odmor Flamengo ostao sa desetoricom igrača posle isključenja Gersona.

Treći put u istoriji je Al Hilal na Svetskom klupskom prvenstvu, a ove godine je na turniru kao aktuelni osvajač azijske Lige šampiona. ''Plavi talas'' je već nadmašio prethodna dva učešća pošto je 2019. i 2021. godine kada je zauzimao četvrto mesto.

Kao i u polufinalu protiv Al Ahlija, Karlo Anćeloti neće moći ni u meču za trofej da računa zbog povrede na Ferlana Mendija, Edena Azara i Lukasa Vaskeza, dok još uvek postoje šanse da ipak budu na terenu Karim Benzema, Eder Militao i Tibo Kurtoa. To bi donelo i određene promene u timu pošto bi u slučaju igranja Militaa, David Alaba sa štopera prešao na levog beka, pa bi Kamavinga ostao na klupi, dok bi Rodrigo ili Valverde morali da naprave mesta ukoliko Benzema bude spreman da igra.

Što se Al Hilala tiče Ramon Dijaz je otkrio posle polufinala da je uzimao lekove protiv bolova kako bi mogao da igra protiv Flamenga zbog povrede zgloba i on još nije siguran za večerašnje finale. U tim se vraća Mohamed Kano pošto je odradio suspenziju od jednog meča.

NAŠ TIP: 1&D2+ (kvota 1,42)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LACIO NASTAVLJA POHOD NA EVROPU: Protiv grifona je igrao dosta tvrde utakmice ove sezone