BRAGA ŽELI REPRIZU! Benfika traži osvetu i prolaz dalje

M.T.

09. 02. 2023. u 10:05

Lisabonski ''orlovi'' bez poraza u novoj godini.

БРАГА ЖЕЛИ РЕПРИЗУ! Бенфика тражи освету и пролаз даље

FOTO: Tanjug/AP

Fudbaleri Brage dočekaće večeras od 21.30 Benfiku na "Gradskom stadionu" u meču četvrtfinala Kupa Portugala uz želju da ponove rezultat iz pretposlednjeg dana prošle godine kada su sa 3:0 savladali u okviru Primeire ''orlove'' iz Lisabona.

U nešto više od mesec dana Braga je dva puta poražena od Sportinga sa 5:0, a drugi poraz dogodio se u Primeiri i bio je to jedini neuspeh u novoj godini za tim Artura Horhea. Brzo se Braga oporavila pošto je prethodnog vikenda savladal Famalikaoa 4:1 i ipak u boljem raspoloženju dočekuje Benfiku.

Do meča sa Benfikom u kupu, Braga je stigla eliminisavši Felgeiras 1932, Moreirense i Vitoriju Gimaraeš, a probaće Horheov tim da popravi učinak u kupu u kojem ima samo tri trofeja uz četiri izgubljena finala. Poslednji trofej u kupu Braga je osvojila upravo protiv Benfike u sezoni 2020/2021.

Posle poraza od Brage 30. decembra prošle godine, Benfika je u novu godinu krenula žestoko, pobedom u šest mečeva i jednim remijem. Prethodnog vikenda ''orlovi'' su imali lagan posao protiv Kasa Pije koju su savladali sa 3:0 i četvrti uzastopni meč nisu primili gol.

U kupu je Benfika do Brage eliminisala Kaldas, Eštoril i Varzim, a ''orlovi'' su najtrofejniji tim Portugala u ovom takmičenju sa 26 titula, ali su poslednju osvojili 2017. uz poraze u finalima 2020. i 2021. godine. Nema sumnje da će ovo timu Rodžera Šmita biti najozbiljniji ispit do sada u kupu.

Žan-Baptist Gorbi se od decembra muči sa povredom mišića i Artur Horhe i dalje ne može da računa na njega, a u tim se vraća Siku Niakate pošto je odradio jedan meč suspenzije i verovatno će biti u startnoj postavi. Najbolji strelac tima sa osam golova Rikardo Orta posle tri meča pauze zbog lakše povrede ponovo će biti u sastavu i možda i u startnoj postavi. Trener Benfike Rodžer Šmit biće bez Gonzala Ramosa koji se još uvek nije oporavio od povrede mišića, a ''orlovi'' se polako navikavaju i na život bez Enca Fernandeza koji je na kraju ipak otišao u Čelsi.

Braga je za Benfiku prilično nezgodan protivnik, makar u poslednjih deset utakmica ovih timova, pošto je uspela šest puta da savlada tim iz Lisabona, a jedna od tih pobeda je bila upravo u finalu kupa 2021, dok je četiri puta poražena, a remija nije bilo. Braga je ove sezone u prvenstvu savladala Benfiku sa ubedljivih 3:0, a poslednji put su ova dva kluba odigrali nerešen meč u Liga kupu pre pet godina.

NAŠ TIP: I0-1&II0-2 (kvota 1,80)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

TIP PREDLAŽE – JAPAN 1: Kobe se gosti