GAĆINOVIĆ PREKIDA POST SVOJE EKIPE U ATINSKIM DERBIJIMA: AEK predugo čeka na trijumf nad velikim rivalom

M.T.

09. 02. 2023. u 08:32

''Dvoglavi orlovi'' pet godina nisu savladali Pirejce.

ГАЋИНОВИЋ ПРЕКИДА ПОСТ СВОЈЕ ЕКИПЕ У АТИНСКИМ ДЕРБИЈИМА: АЕК предуго чека на тријумф над великим ривалом

Foto: Profimedia

Polufinale Kupa Grčke donosi atinski derbi pošto će na stadionu ''Aja Sofija'', u predgrađu Atine Nea Filadefiji, AEK Mijata Gaćinovića dočekati u prvom meču Olimpijakos večeras od 19.30.

Od nastavka sezone posle pauze zbog Mundijala u Kataru, AEK je u sjajnoj formi pošto je na 11 odigranih mečeva u svim takmičenjima ostvario deset pobeda uz samo jedan poraz i to iznenađujući od Janjine. ''Dvoglavi orlovi'' već deset dana nisu odigrali meč pošto je njihova utakmica u prethodnom kolu protiv Atromitosa odložena jer su predstavnici AEK-a otkrili da su golovi na stadionu Atromitosa viši nego što je dozvoljeno, što je zabeležio i sudija, pa utakmica nije ni odgrana.

Pre toga, AEK je savladao Aris sa 3:0 i sada sa utakmicom manje ekipa trenera Matijasa Almeide zaostaje za Panatinaikosom samo jedan bod. Ove sezone AEK ima fantastičnu defanzivu pošto je odbrana dozvolila samo devet golova u ligi i to će biti ozbiljno oružje proti Olimpijakosa. AEK je sa 15 trofeja u kupu odmah iza Panatinaikosa i Olimpijakosa, ali je poslednji put ovo takmičenje osvojio 2016. godine, da bi potom u četiri naredne sezone svaki put gubio u finalu.

Olimpijakos je još uspešniji od svog današnjeg rivala pošto je tim trenera Mičela neporažen na svih 12 utakmica u nastavku sezone, ostvarivši osam pobeda i četiri nerešena meča. Ove sezone Olimpijakos još uvek nije uspeo da pobedi u nekom od derbija pošto je u prethodnom kolu remizirao sa PAOK-om bez golova.

Na najbolju odbranu lige Olimpijakos će krenuti sa drugim najefikasnijim napadom u Grčkoj, što garantuje uzbudljiv meč. Pirejci su najtrofejniji grčki tim u kupu sa 28 osvojenih trofeja, a poslednji su osvojili pre dve sezone.

Trener AEK-a Matijas Almeida ima skoro savršenu kadrovsku situaciju pred prvi meč kupa pošto u timu neće biti samo povređenog Milada Muhamadija dok su svi ostali igrači na raspolaganju Argentincu. Što se tiče Olimpijakosa, trener Mičel ima gotovo identičnu situaciju kao i njegov kolega na klupi rivala pošto ne može da računa zbog povreda samo na Pape Abu Sisea i Marsela, a svi ostali igrači su zdravi.

U poslednjih deset mečeva između ova dva kluba Olimpijakos je sedam puta uspeo da pobedi, a tri utakmice su završene nerešenim rezultatom. AEK je poslednji put savladao Pirejce u takmičarskom meču upravo u Kupu Grčke 2018. godine i već 16 mečeva ne zna za pobedu protiv Olimpijakosa.

NAŠ TIP: UG 0-2 (kvota 1,55)

TIP ZA HRABRIJE: 2 (kvota 4,15)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a