GAĆINOVIĆ PREKIDA POST SVOJE EKIPE U ATINSKIM DERBIJIMA: AEK predugo čeka na trijumf nad velikim rivalom

M.T.

09. 02. 2023. u 08:32

''Dvoglavi orlovi'' pet godina nisu savladali Pirejce.

ГАЋИНОВИЋ ПРЕКИДА ПОСТ СВОЈЕ ЕКИПЕ У АТИНСКИМ ДЕРБИЈИМА: АЕК предуго чека на тријумф над великим ривалом

Foto: Profimedia

Polufinale Kupa Grčke donosi atinski derbi pošto će na stadionu ''Aja Sofija'', u predgrađu Atine Nea Filadefiji, AEK Mijata Gaćinovića dočekati u prvom meču Olimpijakos večeras od 19.30.

Od nastavka sezone posle pauze zbog Mundijala u Kataru, AEK je u sjajnoj formi pošto je na 11 odigranih mečeva u svim takmičenjima ostvario deset pobeda uz samo jedan poraz i to iznenađujući od Janjine. ''Dvoglavi orlovi'' već deset dana nisu odigrali meč pošto je njihova utakmica u prethodnom kolu protiv Atromitosa odložena jer su predstavnici AEK-a otkrili da su golovi na stadionu Atromitosa viši nego što je dozvoljeno, što je zabeležio i sudija, pa utakmica nije ni odgrana.

Pre toga, AEK je savladao Aris sa 3:0 i sada sa utakmicom manje ekipa trenera Matijasa Almeide zaostaje za Panatinaikosom samo jedan bod. Ove sezone AEK ima fantastičnu defanzivu pošto je odbrana dozvolila samo devet golova u ligi i to će biti ozbiljno oružje proti Olimpijakosa. AEK je sa 15 trofeja u kupu odmah iza Panatinaikosa i Olimpijakosa, ali je poslednji put ovo takmičenje osvojio 2016. godine, da bi potom u četiri naredne sezone svaki put gubio u finalu.

Olimpijakos je još uspešniji od svog današnjeg rivala pošto je tim trenera Mičela neporažen na svih 12 utakmica u nastavku sezone, ostvarivši osam pobeda i četiri nerešena meča. Ove sezone Olimpijakos još uvek nije uspeo da pobedi u nekom od derbija pošto je u prethodnom kolu remizirao sa PAOK-om bez golova.

Na najbolju odbranu lige Olimpijakos će krenuti sa drugim najefikasnijim napadom u Grčkoj, što garantuje uzbudljiv meč. Pirejci su najtrofejniji grčki tim u kupu sa 28 osvojenih trofeja, a poslednji su osvojili pre dve sezone.

Trener AEK-a Matijas Almeida ima skoro savršenu kadrovsku situaciju pred prvi meč kupa pošto u timu neće biti samo povređenog Milada Muhamadija dok su svi ostali igrači na raspolaganju Argentincu. Što se tiče Olimpijakosa, trener Mičel ima gotovo identičnu situaciju kao i njegov kolega na klupi rivala pošto ne može da računa zbog povreda samo na Pape Abu Sisea i Marsela, a svi ostali igrači su zdravi.

U poslednjih deset mečeva između ova dva kluba Olimpijakos je sedam puta uspeo da pobedi, a tri utakmice su završene nerešenim rezultatom. AEK je poslednji put savladao Pirejce u takmičarskom meču upravo u Kupu Grčke 2018. godine i već 16 mečeva ne zna za pobedu protiv Olimpijakosa.

NAŠ TIP: UG 0-2 (kvota 1,55)

TIP ZA HRABRIJE: 2 (kvota 4,15)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ NIJE OČEKIVAO OVO: Endi Marej traži da se zbog njega napravi presedan na Rolan Garosu