ZA BOHUM BI OVO MOGAO DA BUDE KRAJ: Borusija Dortmund favorit protiv komšija u kupu

M.T.

08. 02. 2023. u 11:36

''Milioneri'' su bez poraza u nastavku sezone.

ЗА БОХУМ БИ ОВО МОГАО ДА БУДЕ КРАЈ: Борусија Дортмунд фаворит против комшија у купу

FOTO: Tanjug/AP

Fudbaleri Bohuma dogurali su do osmine finala Kupa Nemačke, ali bi tu verovatno mogli i da završe takmičenje pošto će večeras od 20.45 na ''Vonovija Rurstadionu'' dočekati Borusiju Dortmund, još jedan klub iz pokrajine Severna Rajna-Vestfalija.

Bohum će pokušati da drugu sezonu uzastopnu stigne do četvrtfinala kupa, takmičenja koje nikad nije osvojio, ali je u dva navrata igrao finale. Iako je veći deo protekle decenije proveo u drugoligaškom društvu, Bohum je uspeo tri puta da stigne do četvrtfinala.

Imao je Bohum prilično tešku sezonu i izgledalo je da je na sigurnom putu povratku u drugu ligu, ali otkako je Tomas Letš preuzeo ulogu trenera, forma ekipe se prilično podigla. Proteklog vikenda Bohum je sa 5:2 savladao Hofenhajm, a to mu je bila peta uzastopa pobeda na domaćem terenu. Sada je Bohum na 15. mestu sa 19 bodova, tri više od zone ispadanja.

Od povratka sa pauze Borusija Dortmund igra u strašnoj formi pošto je na četiri meča Bundeslige ostvarila isto toliko pobeda. Prethodnog vikenda su ''milioneri'' bili ubedljivi protiv Frajburga sa 5:1 i sada su na trećoj poziciji sa tri boda manje od vodećeg Bajerna iz Minhena.

Ekipa Edina Terzića je uspela u prethodnim rundama da eliminiše Minhen 1860 i Hanover, a Kup Nemačke je osvajala pet puta, poslednji put u sezoni 2020/2021. upravo kada je Terzić sedeo na klupi ''milionera'', tada kao privremeno rešenje.

Bohum će na ovom meču biti bez Mikaela Esera, Kristijana Gamboa i Pola Gravea zbog povreda, a trener Tomas Letš najverovatnije neće praviti velike promene u sastavu koji je za vikend savladao Hofenhajm, mada će na konačnu odluku uticaj imati i činjenica da Bohum za manje od 72 sata posle meča protiv Dortmunda gostuje braniocu titule Bajernu u Bundesligi.

''Milioneri'' će u Bohum otputovati bez Abdulaja Kamare i Metu Moreja koji imaju problema sa povredama kolena, dok je igranje Tomasa Menijea i Julijana Rajersona pod znakom pitanja, a Edin Terzić će verovatno izvršiti određene izmene u odnosu na tim koji je za vikend ubedljivo savladao Frajburg.

Ova dva tima su u poslednjih deset međusobnih mečeva potpuno izjednačeni pošto su ostvarili po četiri pobede, a dve utakmice su završene nerešenim rezultatom. Bohum je bio u seriji od tri pobede, mada su sva tri trijumfa stigla u prijateljskim mečevima.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORBA ZA EVROPU: Orlove će skupo koštati remiji sa Verderom i Unionom