SITI TRIJUMFOM ZAKUVAVA TRKU ZA TITULU! ''LAVOVI'' u dobroj formi dolaze na ''Etihad''

V.M.

12. 02. 2023. u 11:44 >> 11:44

IZABRANICI Pepa Gvardiola dočekuju Aston vilu u utakmici 23. kola Premijer lige.

СИТИ ТРИЈУМФОМ ЗАКУВАВА ТРКУ ЗА ТИТУЛУ! ЛАВОВИ у доброј форми долазе на Етихад

FOTO: AP/Tanjug

''Građani'' zaostaju šest bodova za liderom Arsenalom i pred međusobni duel sa njim u sledećem kolu imaju priliku da smanje razliku na tri poena i zakuvaju trku za titulu pravaka Engleske. Vila pruža dobre partije od kada je na klupu umesto Stivena Džerarda zaseo Unaj Emeri i trenutno zauzima 11. poziciju na tabeli Premijer lige.

Domaćin igra promenljivo u poslednje vreme. Na proteklih pet ligaških utakmica ima tri pobede uz dva poraza. U prošlom kolu izgubio je od Totenhema rezultatom 1:0. Siti je postigao 53 pogotka u dosadašnjem toku takmičenja i najbolji je napad lige. ''Građani'' će biti motivisani da se vrate na pobedničke staze pred svojim navijačima i tako zakuvaju borbu za titulu. Izabranici Pepa Gvardiole su najbolji domaćini u Premijer ligi, na 11 utakmica kod kuće pokupili su 28 bodova i samo su jednom izgubili na ''Etihadu'' ove sezone. Glavni igrač trenutnog šampiona je naravno Erling Holand. Norveška gol mašina je tresla mrežu čak 25 puta u dosadašnjem toku takmičenja.

Vila je u prošlom kolu izgubila od Lestera sa 2:4 i tako je prekinula svoj niz od četiri utakmice bez poraza. Gost zauzima mesto na sredini tabele, osvojio je 28 bodova uz gol-razliku 25:31. Ekipu je krajem prelaznog roka napustio iskusni centarfor Dani Ings koji je za 12 miliona evra prešao u Vest Hem. Najbolji strelac ''lavova'' je Oli Votkins koji je postigao pet pogodaka za sada i podelio četiri asistencije. Četa Unaja Emerija je vezala tri trijumfa na gostovanjima i pokušaće danas da napravi iznenađenje i produži taj niz.

Na obračunu ovih timova u prvoj polusezoni viđena je podela bodova, Siti je poveo golom Holanda ali je Leon Bejli poravnao rezultat i doneo bod svojoj ekipi.

Domaćin će biti bez Ferlana Mendija i Džona Stounsa.

Emeri ne može da računa na Dijega Karlosa i Stira, dok je pod znakom pitanja Traore.

Očekujemo da Mančester rutinski odradi posao, iskoristi kiks Arsenala i upiše važna tri boda na ''Etihadu''.

NAŠ TIP: 1&2+ (kvota 1,48)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

ŠOK PRED OLIMPIJSKE IGRE: Najbolja srpska košarkašica u 28. godini završila karijeru! (VIDEO)