DA LI ĆE ROMA IZGORETI U PAKLU VEZUVA? Napoli izgleda nezaustavljivo

V.M.

29. 01. 2023. u 11:48 >> 11:48

MORINjOVI izabranici gostuju na jugu Italije od 20:45.

ДА ЛИ ЋЕ РОМА ИЗГОРЕТИ У ПАКЛУ ВЕЗУВА? Наполи изгледа незаустављиво

Foto: Profimedia

Domaćin dominira Serijom A ove sezone, ubedljivo je prvi na tabeli sa plus 12 u odnosu na Milan i smeši mu se titula nakon 33 godine čekanja. Roma je podigla formu početkom drugog dela sezone, tandem Dibala-Ejbraham je proradio i svojim golovima lansirao je ''vučicu'' u vrh tabele.

Spaletijeva mašina ne prestaje da melje. Nakon poraza od Intera, Napoli je ostvario tri vezane pobede.  U prošlom kolu je na gostovanju u Salernu rutinski slavio sa 0:2 pogocima Di Lorenca i Viktora Osimena koji je sa 13 prvenstvenih golova najbolji strelac Serije A.  ''Plavci'' igraju fenomenalno na svom terenu ove sezone, imaju osam pobeda kod kuće uz remi sa Lećeom i nemaju nijedan poraz na ''Dijego Armando Maradona stadionu''.

Dominacija Napolija se najbolje ogleda u tome da je od mogućih 57 bodova u dosadašnjem toku takmičenja osvojio čak 50.  Domaćina uskoro očekuje osmina finala Lige šampiona u kojoj ukršta koplja sa Frankfurtom.  

Roma sa dosta samopouzdanja dolazi na noge lideru Serije A. Neporažena je u nastavku prvenstva, ostvarila je tri pobede i odigrala remi sa Milanom na ''San siru''. U prošlom kolu je golovima Ejbrahama i El Šaravija odnela sva tri boda sa gostovanja Speciji. Morinjo je uspeo da probudi uspavanog Tamija Ejbrahama koji je falio ekipi u prvom delu sezone.

Nakon pauze sjajni Englez je postigao dva gola i podelio isto toliko asistencija. Njegov partner u napadu je jedan od najboljih igrača lige, Paolo Dibala. Argentinac je apsolutni motor ekipe i njegove igre su veliki razlog za to što se Roma trenutno nalazi u vrhu tabele i bori se za plasman u Ligu šampiona iduće sezone. 

Ove ekipe su se već susrele ove sezone. U utakmici 11. kola Serije A, Napoli je slavio na ''Olimpiku'' pogotkom Viktora Osimena.

Spaleti nema problema sa izostancima i imaće pun roster na raspolaganju.

Roma na jug Italije dolazi bez Vajnladuma, Zaniola i Darboa, dok je pod znakom pitanja nastup Pelegrinija.

Očekujemo jako dobru utakmicu između možda i dve najbolje ekipe u Seriji A po formi i verujemo da će oba tima postići po gol na večerašnjem susretu.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,88)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

EKSKLUZIVNA PONUDA ZA LETOVANJE: U ponudi egzotična destinacija - ovo su cene