KRALJEVSKI KLUBOVI IGRAJU DERBI KOLA: Real Madrid ne sme da izgubi korak sa Barselonom

M.T.

29. 01. 2023. u 09:06

OBA tima su po jednom poražena u prethodna četiri meča.

КРАЉЕВСКИ КЛУБОВИ ИГРАЈУ ДЕРБИ КОЛА: Реал Мадрид не сме да изгуби корак са Барселоном

Foto: Profimedia

Real Madrid zaostaje za Barselonom na tabeli i ne sme sebi da dozvoli kiks koji bi ga dodatno udaljio od velikog rivala. Međutim, ''los blankose'' večeras od 21 sat u derbiju 19. kola La Lige na stadionu ''Santijago Bernabeu'' očekuje težak meč protiv Real Sosijedada.

Posle poraza od Barselone u finalu Superkupa Španije, Real Madrid je odgovorio na način koji navijači najviše vole pošto je u naredna tri meča ostvario sve tri pobede, dve u Kupu kralja i jednu u prvenstvu. U kupu je Real savladao Viljareal u osmini finala, da bi pre tri dana u četvrtfinalu protiv gradskog rivala Atletika slavio posle produžetka i plasirao se u polufinale.

Između dve kup utakmice, Real je savladao Atletik Bilbao i nastavio da prati u stopu Barselonu. Madriđani su drugi sa 41 bodom, šest manje od Barselone koja ima i utakmicu više i moraju da savladaju Sosijedad kako ne bi dodatno zaostali za Kataloncima.

Zajedničko za dva Reala je činjenica da su u poslednjih pet mečeva u svim takmičenjima ostvarili četiri pobede, a jedini poraz im je nanela Barselona. Sosijedad je bio u seriji od četiri pobede u svim takmičenjima, da bi prošle srede izgubio od Katalonaca u četvrtfinalu Kupa Kralja.

Ipak, u šampionatu Sosijedadu ide odlično. Ekipa Imanola Alguasila ne zna za poraz već šest mečeva u La Ligi, a u seriji je od pet pobeda i trenutno je na trećem mestu sa 38 bodova, tri manje u odnosu na Real Madrid i ovo je prilika za Real Sosijedad da se izjednači sa aktuelnim šampionom.

Real Madrid i dalje ima dosta problema sa povređenim igračima pošto su i dalje van strojea Lukas Vaskez, Aurelijen Čuameni i Dani Karvahal. Ferland Mendi će takođe biti odsutan pošto se povredio u meču protiv Atletiko Madrida, dok se očekivao povratak Davida Alabe, ali se njegov oporavak od povrede zakomplikovao i još neko vreme će pauzirati. Dobra vest za Karla Anćelotija je oporavak Rodriga, kao i Edena Azara.

Situacija nije ništa bolja ni u redovima Real Sosijedada koji ima podužu listu povređenih igrača na kojoj se nalaze Umar Sadik, David Silva, Džon Pačeko, Mohamed Ali-Čo, Andoni Gorosabel, Mikel Merino, Ander Gevara, Aleks Sola i Martin Merkelanc.

Real Madrid bolji je od Sosijedada u poslednjih deset utakmica ova dva tima pošto je uspeo da slavi pet puta, dok su Baksijci ostvarili dva trijumfa manje, a dve utakmice su završene nerešenim rezultatom.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,77)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina