''DERBI DELA MADONINA'' U SUPERKUPU ITALIJE: Milan i Inter za prvi trofej u sezoni igraju u Rijadu

M.T.

18. 01. 2023. u 13:28 >> 13:28

TEK drugi meč ova dva tima u Superkupu.

ДЕРБИ ДЕЛА МАДОНИНА У СУПЕРКУПУ ИТАЛИЈЕ: Милан и Интер за први трофеј у сезони играју у Ријаду

Tanjug/AP

Poput španskih klubova koji su pre tri dana odlučivali o pobedniku Superkupa u Rijadu, večeras od 20 časova takođe u glavom gradu Saudijske Arabije, na stadionu ''Kralj Fahd'' za trofej italijanskog Superkupa igraće Milan i Inter u 234. ''Derbiju dela Madonina''.

Milan u ovo finale ulazi posle serije nešto slabijih rezultata. Po povratku sa mundijalske pauze rosoneri su savladali Salernitanu, ali su potom propustili da iskoriste dva gola prednosti u odnosu na Romu i osvojili su samo bod da bi bili poraženi od Torina u osmini finala Kupa Italije. Vrhunac je bio u prethodnom kolu Serije A kada je Milan morao da spasava bod protiv Lećea. Bez obzira na sve to Milan je i dalje u dobroj poziciji u Seriji A, iako kao branilac titule zaostaje na drugom mestu devet bodova za liderom Napolijem, ali bi osvajanje trofeja protiv velikog rivala sigurno bio dobar podstrek za nastavak sezone, a Milanu bi to bio osmi Superkup.

Ovo je tek treće finale u kojem igraju milanski rivali, a Inter će pokušati da stigne do prve pobede pošto je poražen i u finalu Kupa Italije 1977. Neroazuri će pokušati da drugi put u svojoj istoriji osvoje uzastopni trofej u Superkupu pošto su prošle sezone savladali Juventus, dok su prvi put to uspeli da urade 2005. i zatim 2006. godine.

Posle sporijeg početka sezone, Inter je uspeo da podigne formu i slavi na osam od poslednjih deset mečeva u Seriji A, uz po jedan poraz i remi. U prethodnom kolu Inter je savladao Veronu minimalnim rezultatom, a prethodno se provukao u osmini finala Kupa Italije protiv Parme koja je vodila do 88. minuta, ali su neroazuri uspeli da izbore produžetak u kojem su postigli pobedonosni gol i slavili sa 2:1.

Milan je imao prilično problema protiv Lećea bez veznjaka Sandra Tonalija koji je pauzirao zbog žutih kartona i Stefanu Pioliju će biti drago što će ga ponovo imati u timu. Divok Oriđi i Simon Kjer igrali su za vikend posle oporavka od povrede, ali su i dalje van tima Zlatan Ibrahimović, Rade Krunić, Ante Rebić i Majk Menjan zbog povreda. Što se tiče Intera, Romelu Lukaku je trenirao na početku nedelje, a cilj je da Belgijanac bude dovoljno spreman kako bi imao bar neke minute večeras u finalu. Ipak, trener Intera Simone Inzagi biće u ovom meču bez Samira Handanovića i Marsela Brozovića zbog povreda.

Ovo će biti 234. ''Derbi dela Madonina'' između ova dva tima, a Inter je uspešniji sa 85 pobeda u odnosu na 79 koliko ima Milan, dok je 69 mečeva završeno nerešenim rezultatom. Inter je uspešniji i u poslednjih deset mečeva sa pet pobeda u odnosu na tri Milana i dva nerešena meča. Zanimljivo da je ovo tek drugi meč ova dva tima u Superkupu Italije, a u prvom odigranom 2011. slavio je Milan i osvojio trofej.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,67)

TIP ZA HRABRIJE: X (kvota 3,40)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

EKSKLUZIVNA PONUDA ZA LETOVANJE: U ponudi egzotična destinacija - ovo su cene