NA "TUMBI" SRBI DOČEKUJU SRBINA: U Solunu je jedino važno savladati Atinjane

M.T.

18. 01. 2023. u 14:18 >> 14:18

PANATINAIKOS brani trofej u Kupu Grčke.

НА ТУМБИ СРБИ ДОЧЕКУЈУ СРБИНА: У Солуну је једино важно савладати Атињане

Andrija Živković Foto EPA

Nekome sa strane možda deluje da klubovi iz Soluna imaju kompleks niže vrednosti u odnosu na atinske klubovi, ali to nikad klubovi iz severne Grčke neće priznati. Tako će biti i večeras od 19.30 kada na stadionu ''Tumba'' PAOK dočeka u prvom meču četvrtfinala Kupa Grčke branioca titule Panatinaikos u reprizi prošlosezonskog finala.

PAOK je u zaista odličnoj formi pošto je solunski klub poslednji put izgubio meč još 30. oktobra, a od tada je u seriji od 10 utakmica bez poraza tokom koje je ostvario osam pobeda i dva nerešena rezultata. Oba remija su se dogodila u grčkom šampionatu i oba se mogu okarakteristai kao kiksevi pošto je PAOK remizirao sa Atromitosom i OFI-jem sa Krita. Ekipa trenera Razvana Lučeskua u kojoj su Andrija Živkovića i Živko Živković trenutno je na četvrtom mestu tabele sa 36 bodova, dva manje od trećeplasiranog Olimpijakosa.

Što se tiče Kupa Grčke, PAOK je osam puta osvajao trofej u ovom takmičenju, poslednji put u sezoni 2020/2021. Solunci su u takmičenje krenuli iz osmine finala i bez većih problema u dva meča savladali Kalamatu sa ukupnim rezultatom 4:0.

Branilac trofej Panatinaikos prošle sezone je savladao PAOK u finalu, a poput večerašnjeg rivala ove sezone je od osmine finala krenuo u Kupu Grčke. Nije ekipa srpskog trenera Ivana Jovanovića imala ni najmanje težak posao u dva meča protiv Volosa pošto je plasman u četvrtfinale obezbedila sa dve pobede od 3:0 i 2:0. Panatinaikos je 19. puta osvajao trofej u kupu.

Panatinaikos je veoma dugo bio neporažen u prvenstvu Grčke, ali je u drugom meču ove godine AEK u derbiju uspeo da savladala Jovanovićevu ekipu minimalnim rezultatom i nanese joj prvi poraz. Unelo je to i malo neizvesnosti u prvenstvo iako je Panatinaikos i dalje prvi. Međutim, atinski zeleni sada imaju samo četiri boda više od drugoplasiranog AEK-a, dok Olimpijakos zaostaje sedam bodova na trećem mestu.

Ova dva su gotovo izjednačena u međusobnim duelima u poslednjih deset odigranih mečeva. Panatinaikos je uspeo da ostvari pet pobeda, jednu više u odnosu na PAOK, dok je jedan meč završen remijem bez golova. Što se tiče mečeva u Kupu Grčke, ovo će biti 25. utakmica PAOK-a i Panatinaikosa, a oba tima su do sada slavila po 11 puta, dok su dve utakmice završene nerešeno.

NAŠ TIP: 0-2 (kvota 1,53)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest

Novak Đoković i Rafael Nadal su toliki teniski rivali, da Nole sa pravom kaže da mu je Rafa najveći suparnik u "belom sportu". Španac, međutim, malo više "voli" Rodžera Federera. Ipak, kako je Švajcarac otišao u penziju prošle godine, ostalo je da se ljubitelji tenisa nadaju novim megdanima Noleta i Nadala, a oni bi mogli uskoro da se i dogode.

15. 04. 2024. u 16:46 >> 16:47

KAD AMERIKANCI ODLEPE ZA SRBINOM: Ne, Nikola Topić neće biti peti pik na NBA draftu

KAD AMERIKANCI "ODLEPE" ZA SRBINOM: Ne, Nikola Topić neće biti peti pik na NBA draftu

NIKOLA Jokić je već opčinio NBA ligu, čiji je bio dvostruki najbolji igrač, a potom i MVP finala, Bogdan Bogdanović hara tom ligom u aktuelnoj sezoni, ne mareći što često uopšte nije bio starter, ali američka košarkaška javnost već se sprema za novu srpsku senzaciju. Nikola Topić joj je ime i njemu su se ovih dana posvetila dva velika medija u Sjedinjenim Američkim Državama. Sa pravom.

15. 04. 2024. u 16:09

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest