DOMAĆIN HOĆE VIŠE NEGO PROŠLE SEZONE: Rojal Union u Kupu želi da ide do kraja, a put ga vodi preko branioca trofeja

M.T.

12. 01. 2023. u 11:03

Prošle sezone zaustavljeni su u šesnaestini finala.

ДОМАЋИН ХОЋЕ ВИШЕ НЕГО ПРОШЛЕ СЕЗОНЕ: Ројал Унион у Купу жели да иде до краја, а пут га води преко браниоца трофеја

Foto: Profimedia

Fudbaleri Rojal Uniona prošle sezone su bili hit u šampionatu Belgije, ali su u Kupu bili daleko slabiji i pokušaće da to isprave ove sezone. Večeras od 20.45 dočekaće na stadionu ''Džozef Marijen'' branioca trofeja Gent u četvrtfinalu Kupa Belgije.

Tamo gde je stao prošle sezone, Rojal Union je nastavio i ove pošto ekipa iz Sent Žila igra odličan fudbal i beleži dobre rezultate. Rojal Union je u poslednjih deset utakmica samo jednom izgubio i odigrao nerešeno računajući sva takmičenja uz osam pobeda. Ekipa trenera Karela Gerertsa u seriji je od šest uzastopnih pobeda i u sjajnoj formi dočekuje meč protiv branioca trofeja.

Rojal Union je do susreta protiv Genta odigrao dve runde belgijskog kupa. U šesnaestini finala je sa ubedljivih 7:1 savladao Kapelen, da bi u osmini finala pobedio Ostende sa 2:1, samo nekoliko dana pre meča sa istim protivnikom u šampionatu Belgije kada je bilo 3:0. Union je dva puta u svojoj istoriji osvajao Kup Belgije, ali je to bilo pre više od jednog veka, 1913. i 1914. godine.

Gent je u tek nešto slabijoj formi u odnosu na Rojal Union, pošto je klub iz istočne Flandrije u poslednjih deset mečeva poput današnjeg rivala poražen samo jednom uz dva remija i sedam pobeda. Međutim, poraz je za Gent stigao u najnezgodnijem trenutku, baš pred Kup pošto je u Župiler ligi izgubio od Antverpena, a pre toga je remizirao sa Standardom iz Liježa.

Ipak, Gent brani titulu u Kupu, četvrtu u istoriji, osvojenu prošle sezone na penale protiv Anderlehta i sigurno je da ekipa trenera Hejna Vanhazenbroka neće tako lako dići ruke od prvog trofeja osvojenog u poslednjih sedam godina.

Karel Gererts ima idealnu situaciju pred ovo četvrtfinale pošto mu je na raspolaganju kompletan sastav jer nema povređenih i suspendovanih igrača. Na drugoj strani Hejn Vanhazebrok moraće da se pomiri sa nekoliko izostanaka na ovoj utakmici. U Gentu zbog povreda neće biti Andreasa Hance-Olsena, Sulajmana Mareha, Tarika Tisudalija i Darka Lemajića.

Ova dva tima su do sada odigrala samo tri duela i sva tri su bila u šampionatu Belgije, a Gent još uvek nema pobedu. Rojal je slavio dva puta uz jednu nerešenu utakmicu. U meču igranom u oktobru Rojal je relativno lako stigao do pobede od 2:0.

NAŠ TIP: 1 (kvota 2,15)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

EKSKLUZIVNA PONUDA ZA LETOVANJE: U ponudi egzotična destinacija - ovo su cene