MITROVIĆ JE NEZAUSTAVLJIV! Može li ligašku formu preneti u kup?

V.M.

07. 01. 2023. u 13:58 >> 13:59

HAL dočekuje Fulam u okviru FA kupa.

МИТРОВИЋ ЈЕ НЕЗАУСТАВЉИВ! Може ли лигашку форму пренети у куп?

FOTO: Tanjug/AP

Ekipa iz Čempionšipa je podigla formu u poslednje vreme, pobegla je iz zone ispadanja i sada juriša ka gornjem delu tabele. Fulam igra odlično nakon pauze, vezao je tri pobede i u sjajnom ritmu dočekuje ovu utakmicu.

Hal je u poslednjih pet kola Čempionšipa ostvario tri remija i dve pobede. Ta dva trijumfa su došla u poslednje dve utakmice tako da je u veoma dobroj formi. Početkom nedelje rutinski je savladao Vigan sa 1:4, golove su postigli Esupinjan i Griv, uz dvostrukog strelca Smita. ''Tigrovi'' su trenutno 16. na tabeli sa 33 osvojena boda. Hal je igrao finale FA kupu u sezoni 2013/2014 u kojem je čak i poveo sa 2:0 protiv Arsenala koji je uspeo da se vrati u utakmicu i na kraju je posle produžetaka četa Arsena Vengera podigla trofej.

Fulam igra sjajno ove sezone i Marko Silva je definitivno jedan od vodećih kandidata za nagradu najboljeg trenera u Premijer ligi. Iako su im predviđali borbu za opstanak, njegovi izabranici su trenutno sedmi na tabeli sa 28 bodova i nalaze se u borbi za neko od mesta koja vode u Evropu. Vezali su tri trijumfa nakon pauze, prvo su savladali Kristal palas sa 0:3, zatim su bili bolji od Sautemptona rezultatom 2:1, a u prošlom kolu golom Mitrovića pobedili su Lester, 0:1.

Vođa ekipe je naravno srpski centarfor Aleksandar Mitrović koji igra fudbal života. Na 15 utakmica u Premijer ligi postigao je 11 pogodaka uz jednu asistenciju i jedan je od najboljih igrača u čitavoj ligi. Mitrović će preskočiti meč sa Čelsijem zbog suspenzije, tako da će sigurno biti na terenu protiv Hala i želeće da nastavi svoju sjajnu golgetersku seriju.

Što se tiče međusobnih duela, u prethodnih pet susreta prednost ima Fulam koji je ostvario četiri pobede dok je jedan trijumf upisao i Hal.

Sigurno je da će biti rotacija na obe strane, u ekipi Hala se spominje da će odmoriti Grivs, Slejter i Džouns koji su bili standardni u svakoj utakmici ove sezone.

Kod gostiju se najavljuje čitava promena startne postave sem Mitrovića zbog njegove ligaške suspenzije. Manor Solomon je ponovo počeo da trenira i videćemo da li će dobiti priliku na ovom susretu.

Očekujemo da Mitrović odvede Fulam do sledeće runde, a ako budu imali sreće na žrebu nije nemoguće ni da se bore za trofej ove sezone.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,68)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

EKSKLUZIVNA PONUDA ZA LETOVANJE: U ponudi egzotična destinacija - ovo su cene