DERBI ZA KRAJ GODINE: Grogirana Benfika posle ispadanja u Liga kupu na teškom gostovanju kod Brage

M.T.

30. 12. 2022. u 13:35

Lisabonski ''orlovi'' još uvek neporaženi u Primeiri.

ДЕРБИ ЗА КРАЈ ГОДИНЕ: Грогирана Бенфика после испадања у Лига купу на тешком гостовању код Браге

Foto: Profimedia

Veće poslastice za navijače sigurno nema, pošto će Braga i Benfika imati kao svoj poslednji meč u 2022. godini međusobni derbi u 14. kolu portugalske Primerie na Gradskom stadionu u Bragi večeras od 22.15.

Braga je u poslednjih pet kola portugalskog šampionata dva puta poražena, ali je ostvarila i tri pobede. U poslednjem kolu prvenstva pred pauzu Braga je uspela da savlada posle preokreta Portimonense sa 2:1, a trenutno u Primeiri zauzima četvrto mesto sa 28 osvojenih bodova, koliko ima i trećeplasirani Sporting koji se nalazi na poziciji sa koje su mu obezbeđene makar kvalifikacije za Ligu šampiona, ali uz utakmicu više.

Portugalci su tokom pauze zbog Svetskog prvenstva u Kataru igrali grupnu fazu Liga kupa i tu je za Bragu sve odlično išlo u grupi, ali je onda došlo četvrtfinale na red i tu se ekipa Arutra Horhea provela kao bosa po trnju protiv Sportinga koji je slavio ubedljivu pobedu sa 5:0.

Benfika je od početka sezone igrala neverovatno i ''orlovi'' su uspeli da vežu 33 utakmice bez poraza sve do 11. decembra kada su u prijateljskom meču poraženi minimalnim rezultatom od Sevilje. Ipak, u Primeiri su i dalje neporaženi sa fantastičnim učinkom od 12 pobeda i jednog remija i na čelu su tabele sa 37 bodova, pet više od drugoplasiranog Porta.

Međutim, ''orlovi'' su imali kiks u Liga kupu Portugala u kojem su prošle godine stigli do finala. Ove sezone su zaustavljeni već u grupnoj fazi pošto su u odlučujućoj utakmici protiv Moreirensea koji je takođe imao šest bodova odigrali 1:1 i zbog manjeg broja postignutih golova ostali bez četvrtfinala.

Trener Brage Artur Horhe nema za ovaj meč na raspolaganju Žan-Baptista Gorbija koji se povredio protiv Pakoš Fereire pre skoro tri nedelje, a to će biti i jedino odsustvo u timu domaćina. Rodžer Šmit moći će na teren da pošalje najjači sastav Benfike pošto nema problema sa povređenim i kažnjenim igračima.

Benfika u poslednjih nekoliko godina ima dosta problema u mečevima sa Bragom to pokazuje i međusobni odnos u prethodnih deset mečeva pošto nerešen ishod između ovih timova ne dolazi u obzir jer su oba ostvarila po pet pobeda, pa je malo verovatno da će večeras biti viđen remi kojeg nije bilo još od meča u Liga kupu pre pet godina.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,73)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a