SITI NASTAVLJA POTERU ZA ARSENALOM: Lids je umeo da iznenadi ''građane''

V.M.

28. 12. 2022. u 10:40

GVARDIOLINI izabranici moraju trijumfovati na ''Eland roudu'' kako bi održali korak za liderom.

СИТИ НАСТАВЉА ПОТЕРУ ЗА АРСЕНАЛОМ: Лидс је умео да изненади грађане

Foto AP

Lids je trenutno 15. na tabeli i sa dve pobede u prethodna tri kola popravio je utisak generalno slabog prvog dela sezone, sa druge strane Mančester siti je na iznenađenje svih izgubio u poslednjem kolu na svom terenu od Brentforda, zaostaje osam bodova za prvoplasiranim Arsenalom i mora da dobija ovakve mečeve ukoliko želi da odbrani titulu.

Domaćin je u dosadašnjem toku prvenstva osvojio 15 bodova. Džesi Marš je bio pred otkazom ali je pobedama protiv Liverpula i Bornmuta kupio još vremena na klupi. U poslednjem kolu u veoma zaniljmivoj utakmici Lids je izgubio od Totenhema sa 3:4. ''Paunovi'' su čak tri puta imali prednost na meču ali na kraju nisu odneli ni bod sa gostovanja u Londonu. Golman ekipe Ilan Melije nije sačuvao svoju mrežu na 11 uzastopnih utakmica što dovoljno govori o kvalitetu odbrane izbranika američkog stručnjaka.

Za vreme Svetskog prvenstva Lids je odigrao tri prijateljske utakmice u kojima je zabležio dve pobede i remi. Adams, Sinistera, Dalas i Grej sigurno neće nastupiti na večerašnjem susretu, dok su pod znakom pitanja Melije, Bamford, Rodrigo, Kuper i Klih.

Mančester siti je trenutno treći na tabeli i ima osam bodova manje od Arsenala, ali odigrao je meč manje od lidera. ''Građani'' su u poslednjih pet kola ostvarili tri pobede i doživeli dva poraza. Ne pružaju partije van svog terena kao što su umeli u proteklim sezonama, i na šest gostovanja osvojili su 11 bodova što je malo za ekipu koja se bori za titulu. Siti dobro nastupa u Ligi šampiona, u grupi ''G'' zauzeo je prvo mesto i u osmini finala igraće sa Lajpcigom. Prošle nedelje Gvardiolina četa je savladala Liverpul u EFL kupu rezultatom 3:2. 

Erling Haland predvodi najbolji napad lige, gorostasni norveški centarfor postigao je čak 18 golova u Premijer ligi. Gost će na ovoj utakmici biti bez Dijaza, Alvareza i bivšeg igrača Lidsa, Kalvina Filipsa. 

U međusobnim susretima prednost ima Siti koji je slavio tri puta u prethodnih pet duela uz remi i trijumf Lidsa.

Iako je Lids umeo da pomrsi račune Sitiju, očekujemo da Gvardiola dobro pripremi ekipu i osvoji tri bitna boda.

NAŠ TIP: 2&2+ (kvota 1,42)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)