"RAFAL" PO SAUTGEJTU: Selektor morao da objasni Englezima zašto na širem spisku za EP nema asa Mančester junajteda

N. I.

22. 05. 2024. u 13:43

ENGLESKA ima 53 miliona stanovnika. Ako ne tzračare o kraljnjvskoj porodici, prva sledeće velika dnevna tema je fudbal. Selektor reprezentacije Geret Sautgejt je tim i takvim Englezima preksinoć servirao širi spisak na kojem su 33 kandidata za odlazak na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj gde 16. juna na prvom meču engleze u Gelzenkirhenu čeka - Srbija.

РАФАЛ ПО САУТГЕЈТУ: Селектор морао да објасни Енглезима зашто на ширем списку за ЕП нема аса Манчестер јунајтеда

FOTO: Tanjug/AP

Lako je Draganu Stojkoviću sa šest miliona "selekotora" kod naše kuće. Zamislite kako je Sautgejtu koji na spisak nije pozvao asa Mančester junajteda Markusa Rašforda i još nekoliko zvučnih imena kao što su Rahim Sterling, Džordan Henderson, Nik Poup ili Ben Čilvel. Ovo je za tabloidno raspoložene engleske novinare željne svačije "krvi" ili senzacije, bio znak da se traži objašnjenje. Prvo, zašto nema pomenutih, a zatim i šta može da se očekuje od Sautgejtovog tima koji je, osim sa Srbijom, u grupi još sa Slovenijom i Danskom.

- Glavni razlog Rašfordovog izostanka sa spiska je povreda koju je dugo vukao tokom sezone. Propustio je najmanje pet nedelja oozbiljnog rada i mislim da ne bi bio potpuno spreman za naše zahteve na Prvenstvu Evrope - diplomatski je izjavio Sautgejt.

Još "mekši" je bio upravo Markus Rašford. On se vrlo kratko oglasio na svom "Instagramu" na koji je uz spisak sa svoja 33 zemljaka imao samo ovu poruku:

- Želim Geretu i momcima sve najbolje na predstojećem Prvenstvu Evrope !

Teško da je ovo zadovoljilo apetite navijača i medija u Engleskoj, ali brzo posle ovoga počeli su ipak da tumače ovaj Sautgejtov širi spisak na kojem su, prema tumačenju onih koji se malo bolje razumeju u fudbal sve as do asa.

Od vedeta iz šampionskog sastava Mančester sitija kao što su Šo, Stouns i Foden, pa sve do ostatka napada ekipe u kojem su Kejn, Griliš, Belingem, Toni i ostali...

U grbu selekcije Engleske su čuvena tri lava. Ali, ovaj spisak deluje mnogo više opasnije kada se pročita bar dva puta, natenane.

A na njemu su golmani Din Henderson (Kristal Palas), Džordan Pikford (Everton), Eron Ramsdejl (Arsenal), Džejms Traford (Barnli), Odbrana: Džared Brantvajt (Everton), Luis Dank (Brajton), Džo Gomes (Liverpul), Mark Guehi (Kristal Palas), Ezri Konsa (Aston Vila), Hari Megvajer (Mančester junajted), Džarel Kuansa (Liverpul), Luk Šo (Mančester siti), Džon Stouns (Mančester siti), Kiran Tripije (Njukasl), Kajl Voker (Mančester siti), vezisti: Aleksander Arnold (Liverpul), Konor Galager (Čelsi), Kertis Džons (Liverpul), Kobi Majnu (Mančester junajted), Deklan Rajs (Arsenal), Adam Vorton (Kristal Palas) i napadači: Džud Belingem (Real Madrid), Džarod Boven (Vest Hem), Ebereči Eze (Kristal Palas), Fil Foden (Mančester siti), Džek Griliš (Mančester siti), Entoni Gordon (Njuksal), Hari Kejn (Bajern Minhen), Džejms Medison (Totenhem), Kol Palmer (Čelsi), Bukajo Saka (Arsenal), Ajvan Toni (Brentford), Oli Votkins (Aston Vila).

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRAM VAS BILO! Englezi se baš plaše Srbije, rade sve da podignu tenzije pred meč protiv orlova