POVRATAK PORTUGALSKOG PRVENSTVA: Rio Ave dočekuje slabašni Maritimo

V.M.

23. 12. 2022. u 09:57

GOST je osvojio samo šest bodova ove sezone.

ПОВРАТАК ПОРТУГАЛСКОГ ПРВЕНСТВА: Рио Аве дочекује слабашни Маритимо

Profimedia

Nakon pauze za Svetsko prvenstvo u Kataru, nastavlja se portugalski šampionat. Drugi deo sezone otvaraju Rio Ave i Maritimo od 21:15.

Domaćin je siguran na sredini tabele, trenutno zauzima deseto mesto i osvojio je 18 bodova ove sezone. U poslednja dva kola vezao je dve pobede protiv Boaviste i Aruke i nada se da će moći da nastavi taj niz. U prethodne dve nedelje ''građani'' su se takmičili u Liga kupu. Ispali su u grupnoj fazi, zauzeli su drugo mesto u ''B'', bolji od njih bio je Sporting. Izabranici Luisa Freirija igraju dobro na svom terenu ove sezone i osvojili su 12 bodova na šest utakmica.

Maritimo igra katastofalno ove sezone i pretposlednji je na tabeli sa samo šest osvojenih bodova. U dosadašnjih 13 utakmica upisao je samo jednu pobedu, u 11. kolu bio je bolji od Pasos Fereire rezultatom 0:1. Ekipu je na početku sezone vodio Žoao Enrikes koji je dobio otkaz zbog veoma slabih rezultata. Sada je na klupu zaseo Žoze Gomes i uprava se nada da će on moći da promrda uspavanu ekipu. Najveći problem ''zeleno-crvenih'' je odbrana, u dosadašnjem toku prvenstva primili su čak 27 golova, što je ubedljivo najviše od svih u ligi. 

Što se tiče međusobnih susreta, u prethodne tri utakmice Maritimo je slavio dva puta, uz jednu pobedu domaćina.

Freira neće moći da računa na centarfora Hesusa Ramireza i veznjaka Žoku.

Gost će biti bez usluga Katama i Beltrama.

Očekujemo da Maritimo uđe motivisan u ovaj meč zbog promene trenera, ali Rio Ave je kvalitetniji i mislimo da neće dozovoliti poraz na ovoj utakmici.

NAŠ TIP: 1X&2+ (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RONALDO ZGROZIO FUDBALSKI SVET SVOJIM POTEZIMA: Al Nasr će biti osakaćen neigranjem najboljeg igrača u narednom periodu