KAD PROKLJUČA VRELA JUŽNJAČKA KRV: Derbi kola u Kalabriji, Ređina ima priliku da pobegne Bariju

M.T.

17. 12. 2022. u 16:29 >> 16:29

Oba tima u igri za plasman u Seriju A.

КАД ПРОКЉУЧА ВРЕЛА ЈУЖЊАЧКА КРВ: Дерби кола у Калабрији, Ређина има прилику да побегне Барију

Foto: Profimedia

Biće vrelo večeras na jugu Italije bez obzira što je decembar kada od 20.30 na stadionu ''Oreste Granilo'' od 20.30 sati počnu derbi meč 18. kola Serije B Ređina i Bari, klubovi iz komšijskih regiona Kalabrije i Apulje koje razdvaja Tarnatski zaliv, koji se nalaze u vrhu tabele.

Ređini će ovo biti drugi veoma težak meč u poslednja tri kola pošto je pre nešto više od nedelju dana igrala takođe derbi protiv lidera Serije B Frosinonena i doživela ubedljiv poraz od 3:0. Bio je to i jedini poraz za tim trenera Filipa Inzagija u prethodnih pet kola pored ostvarene tri pobede i jednog remija. U prethodnom kolu Ređina je uz dosta muke savladala Komo minimalnim rezultatom.

Inzagijev tim trenutno se nalazi na drugom mestu Serije B sa 32 osvojena boda, četiri manje od Frosinonea koji je prednost i napravila zahvaljujući pobedi u međusobnom duelu ova dva tima. Iako je to bio peti poraz Ređine, ona jedina uz Frosinone ima dvocifren broj pobeda u ligi. Napad Ređine odlično funkcioniše ove sezone pošto je u ovom segmentu tim iz Kalabrije najbolji u ligi sa 29 postignutih golova upravo uz Barijevu ofanzivu koja ima identičan učinak.

Bari stiže u komšiluk u veoma dobrom raspoloženju. ''Crveno-beli'' su posle serije od tri poraza u svim takmičenjima, neporaženi već sedam utakmica u Seriji B. Vezao je Bari čak pet uzastopnih remija u toj seriji da bi u poslednja dva kola stigao do trijumfa protiv Citadele i Modene. Osim što je napad Barija jednako ubojit kao i Ređinin, slične su i odbrane dva tima. Bari je primio 17 golova u isto toliko kola, dok je Ređinina defanziva neznantno bolja pošto je dozvolila jedan gol manje protivnicima.

Ekipa koju sa klupe predvodi Mikele Minjani nalazi se na trećem mestu na tabeli, prvom ispod crte koje ne donosi direktan plasman u Seriju A sa 29 bodova, tri manje od Ređine. Upravo zbog toga je ovaj meč važan Bariju kako bi stigao do pozicije sa koje se direktno odlazi u elitni rang.

Inzagi nema problema sa sastavom za ovaj meč, dok se sa poteškoćama susreće Minjani koji ne može da računa na Rafaela Majela zbog crvenog kartona dobijenog u prošlom kolu protiv Modene, povređenog Đakoma Ričija, dok je najbolji strelac tima Valid Šedira sa reprezentacijom Maroka na Svetskom prvenstvu.

Ređina je uspešnije od Barija pošto je na poslednjih deset utakmica ova dva tima ostvarila četiri pobede, dok je Bari upisao dva trijumfa, poslednji još 2012, a četiri meča su završena nerešenim rezultatom.

NAŠ TIP: 0-2 (kvota 1,60)

TIP ZA HRABRIJE: X (kvota 3,15)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VLAHOVIĆ NA KRITIKE ODGOVARA GOLOVIMA: Kaljari je u fenomenalnoj formi